Sekunddrama på Åland!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Det blev ett rafflande sekunddrama när IBF Grillby spelade borta mot FBC Åland.

– Ja det blev till att kämpa för poängen den här gången! Jag tycker första 10 minuterna gör vi verkligen det vi ska och spelade vi riktigt bra. Sen blev det tungt och vi börjar att slarva, framför allt i försvarsspelet och dom är tunga att möta. Vi hade stora problem, berättar Grillby-tränaren Andreas Olofsson.

Toppmötet på Åland mellan Grillby och FBCÅ blev som väntat en tight och spännande drabbning. Grillby fick lite av en smakstart på matchen när Joacim Svensson och Isak Ekström ser till att göra 0-1 & 0-2 med dryga sju minuter spelat. Hemmalaget skulle dock skaka liv i matchen igen med att reducera till 1-2 innan perioden var över.

I mellanakten blir det snålt med mål och det skulle dröja till det var spelat 14,42 innan periodens enda mål föll. Då var det hemmalagets Fredrik Engström som kvitterade till 2-2.

I den tredje och sista perioden skulle det bli rafflande. Sebastian Eriksson kan med knappa halva perioden spelade se till att Grillby återtar ledningen, men FBCÅ såg till att kvittera med 6,34 kvar att spela av matchen.

När det är 1,46 minuter kvar att spela av matchen så ser hemmalaget ut att avgöra när Engström gör 4-3, men Grillby skulle få sista ordet. Hemmalagets Andreas Jansson drar på sig en utvisning med dryga minuten kvar att spela och när matchuret står på 59:51 så kan Rasmus Lööv kvittera till 4-4 och rädda en viktig poäng i jakten på seriesegern.

– Skönt att Rasmus kunde sätta sista målet. Kul att nämna är att Kevin (Gustavsson) får spela sin första match i målet och gör det jättebra i en svår match. Jag tycker att vi vinner en poäng och Åland förlorar två, tror även att vi vinner hemma mot dom i returen för det här med att ge sig i väg tidigt på morgonen och hela resan spelar absolut in, avslutar Olofsson.

FBC Åland – IBF Grillby 4-4 (1-2,1-0,2-2)

Period 1: 0-1 (02:57) Joacim Svensson, 0-2 (07:11) Isak Ekström, 1-2 (08:35) Mathias Boman.
Period 2: 2-2 (34:42) Fredrik Engström.
Period 3: 2-3 (49:36) Sebastian Eriksson, 3-3 (53:26) Mathias Engström, 4-3 (58:14) Fredrik Engström, 4-4 (59:51) Rasmus Lööv.

Övriga resultat & Tabell >>>

Lämna ett svar