Sekunddrama när poängen skulle fördelas!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK jagade ikapp och tappade hemma mot Bälinge IF efter en dramatisk avslutning på matchen.

– Ha ha ha,  ja du det var en dramatisk match. Säkert väldigt rolig som publik, men mindre kul som coach, skrattar EIBK-tränaren Andreas Olofsson efter slutsignalen.

Gästande Bälinge startar matchen ganska hårt, så redan i början blir det ett högt tempo på matchen. Bälinge har många skott i kryss, ribba och har ett par målchanser medans hemmalaget effektivt tar vara på dom klara målchanserna man skapar och leder med 2-0 efter 20 spelade minuter genom Emil Ramström och Peter Eriksson-Ahlin.

I andra så startar EIBK med att lugna ner spelet och försöker att ha lite mer kontroll på både tempo och boll, men Bälinge trycker på och hemmalaget orkar inte riktigt hänga med, vilket gör att gästerna kan vända på matchen och leder med 4-3 inför den tredje och sista perioden.

– Vi tappar huvudet och slarvar lite vilket gör att Bälinge kan vända på resultatet i andra.

Bälinge kopplar greppet i matchen med att gå fram till en 5-3 ledning i den tredje perioden. Men EIBK skulle komma tillbaka och både reducera och kvittera genom Linus Sjöquist.

– Vi snurra lite i kedjorna och det gav resultat och vi känner medvind. När vi gör 5-5 målet så känner vi att vi är på gång.

Med 22 sekunder kvar att spela så tar hemmalaget ledningen med 6-5 genom Albin Pettersson och det ser ut att bli seger för EIBK.

Efter det byter EIBK in en defensiv femma. Tyvärr förlorar hemmalaget den så viktiga tekningen och BIF plockar ut sin målvakt och spelar sex mot fem. Gästerna tilldöms ett frislag ute vid sargen och kommer till ett avslut som hemma-keepern Jonatan Gustavsson räddar, men bollen ligger och dansar framför honom och med åtta sekunder kvar så kan gästernas Joakim Jansson i högen av spelare peta in kvitteringen till 6-6.

– Lite surt är det. Riktigt bra upphämtning av oss i tredje och grabbarna sliter i 60 minuter mot ett bra och rutinerat Bälinge, avslutar Olofsson.

Enköpings IBK – Bälinge IF 6-6 (2-0,1-4,3-2)

Skott: – (7-12,10-8,7-9)

Målskyttar EIBK: Linus Sjöquist 2, Emil Ramström, Peter Eriksson-Ahlin, Alfred Eriksson, Albin Pettersson.

Utvisningar: 0x2min – 0x2min
Publik: 91

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar