Sekunddrama när Lokomotiv Grillby IBK blev klara för div.2!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK fick med sig en poäng i en svängig hemmamatch mot Midas IBK där Kalle Nissén kvitterade till 6-6 med 39 sekunder kvar att spela vilket betyder att laget nu är helt klara för spel i div.2 nästa säsong!

– Det var heller inte långt borta att vi sätter ett avgörande i slutet, men sett till matchbilden så var oavgjort ett rättvist resultat, berättar tränare Anders Iggström.

Efter en tillknäppt första period där hemmalaget är i ledning med 1-0 efter mål av Johan Alveus öppnade sig matchen. Det tar gästerna 28 sekunder att kvittera till 1-1 i mellanakten. Tobias Metzner ger Lokomotiv ledningen igen med 3,28 spelat då han gör 2-1.

Midas kommer tillbaka igen och kvitterar till 2-2 innan Niklas Östgren ser till att hemmalaget går till periodvila i ledning med 3-2 efter att ha målat med 4 sekunder kvar att spela av perioden.

– Pga. sjukdom så spelade vi på 3 backar, 2 centrar och 3 forwardspar i två perioder. Försvarsmässigt så spelade vi bra men anfallsmässigt så funkade det inte. När halva matchen var spelad hade vi haft 4 avslut på mål. Ändå var det vi som var i ledningen efter två perioder, berättar Anders.

Återigen står Lokomotiv och sover i inledningen av perioden och det kostar. Det tar Midas 18 sekunder att kvittera genom Johannes Andersson. Det blev en väckarklocka för hemmalaget som gör 2 mål på 29 sekunder och leder med 5-3 med endast 3,25 spelat av den tredje och sista perioden.

Midas skulle dock komma tillbaka och gör tre raka mål och ser länge ut att gå vinnande ur striden, men med 39 sekunder kvar av matchen så kvitterar Kalle Nissén till 6-6.

– I tredje perioden spelade vi på två rena femmor då ytterligare en av sjuklingarna fick kliva av. Det renderade i att vi spelade bättre framåt och gick till en tvåmålsledning. Ledningen vände Midas på mindre än fem minuter när vi blev för slarviga och lät dem få komma till för enkla avslut. När vi sedan åker på en utvisning efter 16.37 så såg det inte ljust ut för en kvittering. Vi håller undan i boxplay och tar en timeout när första avblåsningen kommer, efter 19.09. Tolv sekunder efter timeouten så assisterar Metzner till Kalle Nissén till 6-6. Kalles första och enda skott på mål denna match. Bägge två hade innan match aviserat att de inte skulle kunna spela pga. förkylningarna, berättar Anders som avslutar med lite spelarbetyg:

– I mina ögon är Micke Bodin och Rikard Posta bäst i laget denna match. Två riktiga vinnarskallar som vinner boll när det behövs. Metzner spelar med en förkylning och gör ändå 4 poäng. Niklas Östgren vikarierar på kaptensbindeln för andra matchen i rad och kliver upp en nivå ute på plan.

Lokomotiv Grillby IBK – Midas IBK 6-6 (1-0,2-2,3-4)

 

Skott: 23-29 (3-9,9-12,11-8)

Målskyttar LGIBK: Tobias Metzner 2, Johan Alveus, Niklas Östgren, Rikard Posta, Kalle Nissén.

Publik: 44
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar