Sekunddrama när ESK vann!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tog sin första trepoängaren i ATG Hockeyettan efter ett sekunddrama borta mot Sollentuna HC.

Det var ESK som var det lag som kom ut starkast i den första perioden borta mot SHC och fick också redan efter 2,54 spelat chansen att spela fem mot fyra. Det tar ESK 40 sekunder sedan var det 0-1 efter att Daniel Andersson överlistat hemmakeepern – Benjamin Johansson.

Det var sedan en ganska jämn period i spelet, men 0-1 stod sig in i periodvilan.

– En klart bra period där vi får matchbilden dit vi vill och får ned pucken djupt på dem och vi är också i ledning rättvist, säger ESK-tränaren Johan Jonsson.

I mellanakten så tappar ESK den noggrannhet i spelet som var så bra i den första perioden vilket ger hemmalaget mer att säga till om. Med dryga halva perioden spelad så kommer också kvitteringen till 1-1 genom Alfons Nordberg. Ganska omgående så tar även SHC ledningen i spel fem mot fyra då Simon Brännvall överlistat Pontus Hagman i ESK-kassen.

Den glädjen blir dock kortvarig för hemmalaget då ESK omgående svarar med att kvittera. Det är Andersson som hittar Zebastian Bodini Schmitt och han trycker in 2-2 viket står sig in i periodvilan.

– Vi tappar en hel del puckar i mittzon som kostar i den här perioden. Vi snackar om att hitta tillbaka i den tredje till det som var så bra i första perioden, berättar Jonsson.

I den tredje perioden så hittar ESK tillbaka och det blir en helt jämn period där lagen byter lite chanser med varandra, men det skulle tillslut bli ett sekunddrama. Med 2,28kvar att spela drar hemmalaget på sig en utvisning. ESK etablerar och ligger på för ett avgörande och det skulle komma. Med 44 sekunder kvar att spela trycker backen Robin Nilsson in 2-3.

Se målet här >>>

– Så skönt för killarna att ta den här trepoängaren. Vi tävlar bra och jobbar hårt därute för varandra och det ger utdelning. Vi är effektiva i powerplay idag och det avgör, så kommer det vara hela säsongen att just det och boxplay kommer fälla ett stort avgörande. Det här ger bra energi till det fortsatta seriespelet och extra kul för Filip Andersson som gjorde debut i dag gör det så bra, avslutar Jonsson.

Sollentuna HC – Enköpings SK 2-3 (0-1,2-1,0-1)

Skott: 47-31 (15-8,16-12,16-11)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:34) Daniel Andersson.
Period 2: 1-1 (30:54) Alfons Nordberg, 2-1 (33:55) Simon Brännvall, 2-2 (34:35) Zebastian Bodini Scmitt.
Period 3: 2-3 (59:16) Robin Nilsson.

Utvisningsminuter, SHC: 3x2min – ESK: 3x2min
Publik: 143

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar