Sekunddrama när EIBK vann!

Fart & fläkt när EIBK besegrade Hallsta. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK startade i söndags matchandet inför en ny säsong som nykomlingar i div.2 och vann efter stor dramatik hemma mot div.1 laget IBK Hallsta.

EIBK startade sitt matchande med ett tufft motstånd i div.1 laget IBK Hallsta. Det syntes också i spelet att det var skillnad just i spelet, men att spela snyggt hjälper föga för det handlar om att försvara sig bra och gör fler mål än motståndarna.

Foto: Kent Lundqvist

Matchbilden blev rätt konstant där gästerna tryckte på men IBK försvarade bra och det som gick igenom tog hemmalagets duktige burväktare – Olivia Wennerström hand om och EIBK kunde ställa om i sylvassa kontringar som gav utdelning. 1-0 av Frida Millros som tar skott med Kim Eriksson förtjänstfullt framför mål och skymmer gästernas keeper och 2-0 genom Ida Nyholm.

Ida Nyholm steget före. Foto: Kent Lundqvist

EIBK har med sig massor av spelare vilket gör att man delar upp laget till de tre perioderna som skall spelas. Det syntes inget av det i mellanakten. EIBK blir om möjligt ännu bättre i denna perioden. Redan inledningsvis så visar man upp ett spe som imponerar när Louise Andersson snyggt friställer Nyholm i slottet, men även gästernas keeper är bra och räddar.

Målskytten Nyholm igen. Foto: Kent Lundqvist

Gästerna får tillslut utdelning och kan reducera till 1-2 med ett backskott. Det skakar dock hemmalaget av sig ganska omgående och kan med sin energirika spelstil flytta fram och utökar sin ledning till 3-1. Det är Andersson som solo tar sig igenom och sprätter in bollen i mål.

Innan perioden är slut så kan gästerna gripa ett halmstrå och reducera till 2-3, vilket spelmässigt inte på något sätt är orättvist.

Hallsta gör match av det igen. Foto: Kent Lundqvist

EIBK fortsätter att rulla på med uppställningen från mellanakten där fjärdelinan fick komma in på lite stödbyten. Det är Hallsta som inleder starkast och kvitterar till 3-3 efter misstag av hemmalaget på mittplan. Svaret låter inte vänta, Millros tar fart och sätter 4-3 på volley.

Frida Millros tillbaka som målskytt. Foto: Kent Lundqvist

Med 6 minuter kvar att spela kommer Hallsta igen då EIBK tappar markering och dem gör ett snyggt kvitteringsmål till 4-4. Minuten senare går EIBK ned på två linor.

Darrigt i matchen efter kvitteringen. Foto: Kent Lundqvist

– VI ville få lite extra fart och våga pressa på lite mer och det gjorde vi bra, menar målskytten Louise Andersson.

När klockan står på spelade 18 minuter åker Hallsta på en utvisning och EIBK får chansen att spela powerplay, men det håller inte länge då Millros åker ut ganska snabbt för liggande spel. I spel 4 mot 4 är det väldigt fram och tillbaka, det hänger ett mål i luften från vilket lag som helst.

Chanser åt båda hållen. Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av matchen lyckades Andersson med en bollstöld och kommer fri, rundar målvakten iskallt och lägger in 5-4 med 3 sekunder kvar av matchen.

Andersson avgör med ett solomål. Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att få vinna första träningsmatchen även om det inte alltid var bra spel. Tycker vi tappar riktigt mycket i försvaret och det är en sak vi måste träna vidare på. Men det var en rolig match att spela och väldigt roligt att alla tar klivet fram och att dem unga får visa vad dom går för, säger en glad matchvinnare – Louise Andersson efter matchen.

Enköpings IBK – IBK Hallsta 5-4 (2-0,1-2,2-2)

Målskyttar EIBK: Louise Andersson 2, Frida Millros2, Ida Nyholm.

Lämna ett svar