Sekunddrama när EIBK tappade poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK är fortsatt obesegrad tabelletta i Damtvåan men det satt hårt inne borta mot Stenhagens KK.

Det blev som väntat en svår uppgift för EIBK borta mot SKK och det skulle bli ett riktigt sekunddrama. Det var jämnt hela vägen fram till slutsignalen där lagen turades om att vara i ledningen. Efter den första perioden så var det EIBK som var i förarsätet och kunde också gå till periodvila i ledning med 2-1 efter mål av Louise Andersson och Ida Nyholm.

I mellanakten så vänder hemmalaget på steken och är ett tag i ledning med 5-3 innan EIBK avslutar perioden starkt och kommer tillbaka och reducerar genom Kim Eriksson och kvitterar till 5-5 genom Matilda Andersson.

Efter en trevande inledning av den tredje och sista perioden så tar EIBK ledningen med 6-5 när Julia Brundell petar in bollen bakom Elin Andersson i hemmaburen. Det var en ledning som stod sig till det var dryga fyra minuter kvar att spela då hemmalagets Matilda Kardell kvitterar till 6-6 i spel fem mot fyra.

Det skulle komma att bli en dramatisk avslutning på matchen. Med 57 sekunder kvar att spela ser det ut som att EIBK avgör matchen när Malin Hjelm gör 6-7, men med fyra sekunder kvar så lyckas hemmalagets Josefin Bengtsson kvittera.

– Nycklarna med bra rörelse, fart på boll och fötter fanns aldrig riktigt, vi var 1 sekund efter i allt. I och med det tog vi ofta fel beslut, fick verkligen kämpa och jaga till oss lägen. Lägen fick vi, ett par stycken ramträffar, ett par rena frilägen, men som jag sa tidigare, skärpan var inte i Stenhagen den här matchen. Starkt ändå att nypa en poäng mot ett Stenhagen, som överraskade med bra innebandy, även bra lagmoral att ta ikapp 2-måls underläge. Pga allt ovan är jag ok med en pinne, säger EIBK-tränaren Fredrik Andersson

Stenhagen KK U – Enköpings IBK 7-7 (1-2,4-3,2-2)

Mål, EIBK: Louise Andersson, Ida Nyholm, Linnea Lindberg, Kim Eriksson, Matilda Andersson, Julia Brundell, Malin Hjelm.

Utvisningar, SKKU 0x2min. EIBK: 1×2 min.

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar