Sekunddrama i Västerås!

EHF lyfte när det som bäst behövdes. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF vann ett sekunddrama i herrtvåan borta mot VästeråsIrsta HK.

Det blev en match som skulle komma att svänga när EHF spelade borta mot VIHK. Efter en stark och fokuserad inledning med ledning 3-0 så kommer hemmalagets första mål med 7,14 spelat vilket gav 1-3.

EHF har sedan ledning med 5-2 då dryga 10 minuter är spelat. Det är en tremålsledning som kom att stå sig i en mål snål första halvlek där Max Rydstedt med sekunder kvar av halvleken gör 9-11.

– Vi startar ”som sagt” matchen bra med bra ösningar och beslut i spelet, framför allt står vi bra defensivt. Sedan börjar vi ta sämre beslut och hemmalaget kan komma in i matchen, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Den andra halvleken blir ganska jämn och det är fortsatt ledning med 3 bollar (13-10) för EHF med knappa fem minuter spelat. Sedan kommer en mindre bra sekvens för EHF som tappar spelet och blir hårt straffade för tekniska fel offensivt.

– Ja det blir lite som i förra omgången där vi tar lägen som säkert spelarna tycker är bra lägen, inget snack om det, men det resulterar dock i en mindre bra period i matchen, medger Skogäng.

Hemmalaget kan nu göra 9-3 på EHF och är i ledning med 19-16 då 17,40 är spelat av den andra halvleken. Det är ett underläge som står sig fram till 19-22 och dryga åtta minuter kvar att spela av matchen. Då visar EHF prov på god moral.

Med tre raka mål signerat Filip Tapper & Anton Lindblom är EHF ikapp till likaläge 22 med dryga fem minuter kvar av matchen. Hemmalaget återtar ledningen genom den före detta EHF spelaren Marius Bredvik-Norell, men det här skull bli Enköpings eftermiddag som nollar hemmalaget under de sista 4,42 av matchen. Det skulle dock bli ett sekunddrama. EHF gör 23-24 genom Max Rydstedt med 34 sekunder kvar av matchen. Hemmalaget tar en timeout för ett sista försök att kvittera, men istället vinner EHF boll och Fredrik Salovaara kan fastställa slutresultatet till 23-25.

– Skönt att vi kan komma tillbaka den här gången och ta en viktig seger. Den betyder mycket för oss både för resultatet och för det mentala. VI dippar onödigt mycket även i de här matchen och har för korta spelföljder, men det jobbar vi vidare med, summerar en glad och lättad EHF-tränare Anders Skogäng.

VästeråsIrsta HK – Enköpings HF 23-25 (9-11)

Målskyttar,

VIHK: Jakob Grönlund 6, Linus Eriksson 5, Marius Brudvik-Norell 3, Jonathan Wallgren 3, André Öhrlund, Axel Ring, Jesper Eklund, William Eriksson, Lucas Westerlund, Markus Andersson.

EHF: Anton Lindblom 8, Filip Tapper 5, Max Rydstedt 4, Erik Widén 3, Joel Eneroth Ädel 2, Fredrik Salovaara 2, Mattias Johansson.

Utvisningar: 5x2min – 2x2min
Publik: 193

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar