Sekunddrama i seriefinalen!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK fick med sig en poäng i ett riktigt sekunddrama borta mot Björklinge BK i Damtvåan.

EIBK fick en olycklig start på seriefinalen borta mot BBK där hemmalaget tar ledningen med 1-0 genom Malin Spinord redan efter 1,19. Det blir även 2-0 genom Sara Monie innan Evelina Widberg reducerar till 1-2 med knappa halva den först perioden är spelad. Den glädjen blev dock ganska kortvarig då hemmalagets poängdrottning – Ida Andersson-Weidenberg gör 3-1 vilket står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten höjer sig EIBK och kommer tillbaka starkt. Redan efter 2,10 så hittar Enköpings & seriens poängdrottning – Louise Andersson fram med bollen till Julia Brundell som reducerar till 2-3. Dryga minuten senare ringer det igen och nu är det Andersson själv som gör mål när hon kvitterar till 3-3 framspelad av Elin Wizén. När sedan EIBK drabbas av en utvisning så återtar hemmalaget ledningen och kan gå till periodvila i ledning med 4-3 efter mål av Spinord.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden skulle EIBK ånyo kvittera och det är återigen Brundell som målar när hon gör 4-4 framspelad av Keli Franks. Matchen ser sedan ut att sluta lika fyra, men med endast 2,49 kvar att spela lyckas hemmalaget ta ledningen igen och denna gång är det Andersson-Weidenberg som målar. Tiden tickar sedan på och det ser ut som att EIBK skall få inkassera en förlust. Men med endast 11 sekunder kvar så lyckas Andersson få fram bollen till lagkapten Ida Nyholm som med mycket vilja trycker in kvitteringen och slutresultatet 5-5.

Foto: Kent Lundqvist

Poängräddaren – Nyholm berättar om det spännande sekunddramat.

– Att sätta sista målet var riktigt skönt! Dem har ett frislag i vårt hörn defensivt och vi chansar med att sätta Lusse (Louise Andersson) högt. Vi vinner boll i vårt hörn och Lusse möter bollen på mittplan. Hon lägger in bollen i mitten och jag och Julia (Brundell)kommer med full fart och jag får chans att avgöra. Tänkte bara att bollen måste in! Sådan glädje från mig, laget och läktaren! Alltid skönt att få kvittera, men vi behövde kanske inte göra det så spännande.

Hur upplevde du matchen i sin helhet?

– Matchen var inte den bästa vi har gjort, men vi förbättrar oss för varje period och vi gör en riktigt bra andra period. Men vi kan dock bättre. Det studsade inte vår väg idag. Vi var verkligen värda 1 poäng och vi är fortfarande med och jagar i toppen av tabellen, avslutar Lagkapten Nyholm.

Tränare Kaj Söder var dock av en annan åsikt gällande prestationen.

– Rättvist får man säga. Båda lagen hade många chanser att göra fler mål. En mycket chansrik match. Vi gör vår bästa match för i år. Och mötte det bästa motståndet i serien hittills. Starkt av oss att ”bara” släppa in 5 mål mot dem. Hade vi varit mer effektiva i avsluten hade vi vunnit matchen. Vi började med lågt försvar som sist och flyttade högre upp allt eftersom. Avslutningen var skön. Sista målet med 11 sek kvar är bästa sättet att stjäla poäng. 😁 Samtidigt lite besviken att vi inte vinner, men som sagt vi mötte ett mycket bra lag, summerar EIBK-tränaren som tyckte Madeleine Gelin var lagets bästa spelare denna kväll.

Björklinge BK – Enköpings IBK  5-5 (3-1,1-2,1-2)

Skott: 18-11 (8-5,4-3,6-3)

Målen EIBK: Julia Brundell 2, Evelina Widberg, Louise Andersson, Ida Nyholm

Utvisningar: 0x2min – 1x2min
Publik:64

Damtvåan >>>

 

Lämna ett svar