Sekunddrama i Herrtrean?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK föll i Herrtrean efter ett surt sekunddrama hemma mot topplaget IBF Roslagsalliansen.

– Vi gör en jättebra match och förtjänar att vinna, konstaterar EIBK-tränaren Johan Lindh.

Det kom att bli en tät och tajt match där EIBK står upp bra mot IBFR. I den första perioden är det gästerna som får en smakstart då Filip Andersson lyckas göra 0-1 redan efter 52 sekunder. EIBK skulle dock komma tillbaka och kvittera till 1-1 genom David Mörtberg och Emil Ramström kvitterar till 2-2 efter att gästerna återtagit ledningen. Tyvärr så kan IBFR göra 2-3 med 10 sekunder kvar att spela av perioden.

Mellanakten går till hemmalaget, men EIBK lyckas ”bara” göra ett mål i perioden när Emil Ramström kvitterar till 3-3. I den tredje och sista perioden är det fortsatt bra spel av EIBK och man sätter sig i förarsätet två gånger om när Mörtberg gör 4-3 och Tobias Widberg gör 5-4. Gästerna kommer dock tillbaka båda gångerna och det är likaläge fem inför de avslutande 6 minuterna.

Det lir också en tight matchavslutning som kom att få ett elakt och surt slut för EIBK. I matchens absoluta slutsekund kan gästernas Fredrik Huhtala få in avgörande 5-6 ur nästan ingen vinkel alls.

– Tyvärr så släpper vi in för mycket skitmål och dom avgör med ett från sarghörnet i sista sekunden. Så känns skit nu, men vi får väl ta med oss att vi gör en bra prestation, konstaterar en besviken EIBK-tränare.

Enköpings IBK – IBF Roslagsalliansen 5-6 (2-3,1-0,2-3)

Målskyttar EIBK: David Mörtberg 2, Emil Ramström 2, Tobias Widberg.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 83

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar