Sekunddrama!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Enköpings IBK föll snöpligt hemma mot Fyris Nabla IBK.

– Det är surt att förlora så här då vi absolut var värda minst en poäng, menar EIBK-tränaren Anders Groth.

I den första perioden är det EIBK som öppnar bäst och tar också ledingen med 1-0. Det är Elton Pettersson som snyggt hittar Carl Magnus Wiberg i slottet och han får iväg ett kliniskt avslut som överlistar gästernas målvakt med 4,38 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan mycket nära att Alfred Eriksson utökar ledningen med ett bra avslut, men bollen går i insidan av stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Istället är det gästerna som kan kvittera till 1-1. Ett inspel från vänsterkanten styrs in i klungan av spelare framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det mycket Nabla, men hemmakeepern Jonas Johansson storspelar och gör bla. en högoktanig frilägesräddning med knappa kvarten spelad.

Foto: Kent Lundqvist

I stället så är det EIBK som kan gå till periodvila i ledning. Efter ett bra spel så hamnar bollen hos Alexander Läpimäki på vänsterkanten och han vispar in 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– En ganska bra period av oss där alla är med och bidrar till att vi är i ledning, konstaterar Groth.

I mellanakten blir det betydligt sämre spel från båda lagen vilket gör det öppet och mycket att göra för de båda målvakterna. Den bästa chansen i perioden har gästerna med dryga halva perioden var spelad. Men Johansson gör en ny klassräddning.

Foto: Kent Lundqvist

– Här i den andra delen av perioden så tappar vi fokus och spelet vilket gör att gästerna får ta över. Onödigt kan jag tycka, men kanske gick det för lätt fram till dess, menar Groth.

Det skulle EIBK få betala dyrt för i inledningen av den tredje och sista perioden där Nabla vänder på matchen. Från underläge 1-2 till ledning med 5-2 på bara 7 minuter vittnar tydligt om den röra det var i hemmadefensiven.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK skulle dock samla sig och komma tillbaka starkt i matchen. Eriksson gör ett solomål till 3-5 och sedan reducerar David Millmark till 4-5 och det är nu ett skakat Nabla med knappa 8 minuter kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen på matchen skull bli en nagelbitare. EIK jagar en kvittering, men med 1,35 kvar att spela så drar man på sig en mycket klumpig utvisning.

– Ja, det får tillskrivas lärpengar då den var av juniorklass, konstaterar Groth.

EIBK går ändå framåt i jakten på en kvittering och Nabla agerar oroligt vilket skulle komma att kosta. Med 1,09 kvar att spela svarar Eriksson för en offensivbollstöld och hittar en fristående Isac Rajalakso som vispar in kvitteringen till 5-5 i spel fyra mot fem.

Foto: Kent Lundqvist

Nabla lyckas med stor möda etablera offensivt spel och med 28 sekunder kvar och med stor trafik framför Johansson som avgör man med ett avslut som hittar in i mål mellan benen på Johansson.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi orkar inte riktigt stå upp i spelet och inledningen av den sista perioden kostar oss poängen idag. Vi får summerar det som en sur förlust där vi skapar tillräckligt för att minst ta poäng, men får glädja oss åt att det här var ett stort fall framåt i spelet, avslutar Groth.

Enköpings IBK – Fyris Nabla IBK 5-6 (2-1,0-0,3-5)

Målskyttar EIBK: Carl Magnus Wiberg, Alexander Läpimäki, Alfred Eriksson, David Millmark, Isac Rajalakso.

Utvisningar: x2min – x2min

Publik:

Spelarbetyg EIBK:


Jonas Johansson


Alfred Eriksson


Elton Pettersson

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar