Segt EHF föll!

Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings fick inte fart på spelet och föll tillslut klart hemma mot Skånela IF med 19-28 (9-12).

Det blev en seg och tempofattig tillställning när EHF spelade jumbomöte hemma mot Skånela IF. Det startar också dåligt för hemmalaget som spelade utan fantasi offensivt och försökte nå in med bollar hela tiden till sin m6:a och det straffade gästerna och gick omgående fram till en 3-0 ledning.

Foto: Kent Lundqvist

Defensivt var det svajigt och man såg inte als ut att hitta rätt i positioner och tajming. Första målet kommer inte förrän det är 5,29 spelat då Dunja Abu Moujeh reducerar till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Allt eftersom så hittar hemmalaget mer rätt i spelet och jobbar sig till 4-5 med 12,26 spelat. Istället för att nyttja det spelövertag EHF skaffat sig i det skedet av matchen så slutar man ta jobbet igen och då går SIF ifrån till ledning med 10-6 och det ser allt annat en bra ut i hemmalagets spel.

Foto: Kent Lundqvist

När signalen går för halvtid så är det ledning för gästerna med 12-9 och det utan att vara speciellt bra.

Spelarna ville starta matchen med att spela utgrupperat, ett 3-2-1 försvar, och det funkade sådär kan jag tycka, det blev ingen höjd eller aggressivitet och då funkar det sällan bra, menar tränare Håkan Axeen.

Inledningen av den andra halvleken blir jämn resultatmässigt där SIF fortsatt håller sin ledning med 3-4 ml, men EHF spelar sig till bra lägen där man inte tar betalt. Det kommer istället ett gäng med tekniska fel och tappade bollar.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter spelat försöker hemmabänken väcka sin spelare med en timeout i underläge 14-19, men det hjälper föga. SIF spelar enkelt och utökar avståndet i slutet av matchen som slutar med ett 9 målsnederlag för ett segt EHF.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi fick inte upp någon fart i spelet idag, det var för lite av springa-handboll. Vi blixtrar till ibland, men den där riktiga tajmingen i spelat fanns tyvärr inte idag, summera Håkan.

Enköpings HF – Skånela IF 19-28 (9-12)

Målskyttar EHF: Alice Askebro 5, Dunja Abu Moujeh 5, Nathalie Goro 2, Sarah Westerberg 2, Kajsa Pihl, Vendela Tapper, Viktoria Hummulstedt, Hanna Karlsson, Fiona Wallén.

Räddningar:
EHF: 8 (4) 22,2 %
SIF: 12 (5) 38,7 %

Spelarbetyg EHF:Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar