Segertåget rullar vidare!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan såg till att ett obesegrat Gimo IF fick lämna Enköping med svansen mellan benen när laget tog sin femte raka seger i Hockeyfyran.

Det blev en odramatisk match mellan de två obesegrade lagen när de drabbade samman i Bahcohallen. Redan i den första perioden var det tydligt vilka som var klasser bättre och det var hemmalaget Liljan.

Foto: Kent Lundqvist

Gimo stretade dock emot bra under den första perioden mycket tack vare en bra målvakt i Gimo – Filip Edin. När första perioden var slut så stod det ”bara” 1-0 efter ett solomål av Fredrik Lundin.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så är det fortsatt stort spelövertag för Liljan, men det tar det bara knappa halva perioden innan Jesper Jensen slår en läcker passning som landar på bladet på Pontus Jöheden och det var 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående Lundin så hittar Lundin en friställd Patrik Cederlöv med ett bra pass och han är iskall i läget när han vispar in 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle dock få god hjälp när dem ur inget lyckas reducera till 1-3. Det var på en märklig studs via nätet i hemmamålets baksida som Gimo kommer över pucken och Anton Andreasson kan överlista hemmamålvakten – Daniel Brannebo.

Foto: Kent Lundqvist

Svaret lät dock inte vänta! Liljan gör omgående 4-1 och det genom en riktigt kanon av Adam Mossvik som i bra läge inte får träff på pucken som retligt rullar in mellan benen på en överraska Edin.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden orkar inte Gimo stå emot längre och oavsett om Liljan var fem eller fyra spelare på isen så var det långtidsparkering i offensiv zon och målen rullade in i strid ström och i slutskedet av matchen så skickar Olof Hansén iväg en häxpipa upp krysset som fastställde slutresultatet till hela 9-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En skön seger och viktiga poäng i jakten på Allfyran, men det var kanske inte så tufft som vi trott i kväll. Spelet lovar dock gott inför framtiden och nu tar vi ett tags uppehåll med matchandet och kan se till att träna bra och få tillbaka spelare som är sjuka och skadade inför avslutningen av serien, säger Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

HC Liljan – Gimo IF HC 9-1 (1-0,3-1,5-0)

Skott: 48 – 17 (16-8,14-5,18-4)

Målskyttar HCL: Patrik Cederlöv 2, Olof Hansén 2, Fredrik Lundin, Pontus Jöheden, Adam Mossvik, Andreas Näslund, Johannes Hellsten.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar