Seger trots en medioker prestation!

Stor problem att hitta målet trots seger. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK stod för en medioker prestation men vann ändå hemma i tredje omgången av Damtvåan mot IBK Östhammar.

Det blev en märklig match där EIBK inte behövde vara speciellt bra för att vinna hemma mot Östhammar.

– Nej det var inte någon bra match av oss, starkt dock att vinna ändå, medger EIBK-tränaren Kaj Söder.

Foto: Kent Lundqvist

Det var EIBK som dominerade matchen från start till mål, men det utan att spela med det efterlysta tempot man ville ha inför matchen.

– Det gick sakta och det var omständligt i spelet vilket gjorde oss ineffektiva, konstaterar Söder.

Trots ett stort spelövertag inledningsvis av matchen så är det gästerna som tar ledningen med sitt första skott på mål efter 8,23 spelat genom Linnéa Gustafsson.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK kommer till massor av avslut, men de flesta avsluten räddar gästernas målvakt Linn Siirilä ganska enkelt. Den första heta chansen för hemmalaget kommer med 12,07 spelat då Evelina Widberg har ett jätteläge i slottet och skjuter över. Samma sak och i samma läge gör Linnea Lindberg minuten senare.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle dock kvittera till 1-1 efter att Louise Andersson tagit skott och sin vana trogen är Julia Brundell framme på returen med sin långa klubba och petar in returen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en glädje som fastnar i halsen bara dryga minuten senare då gästernas Annica Ingemarsson påpassligt kastar en boll på mål från distans med massor av trafik framför hemmakeepern – Felicia Wängberg och den går i mål till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK skakar av sig det sura baklängesmålet och kvitterar omgående där Felicia Karlsson hittar en fristående Ida Nyholm och hon trycker in 2-2 som även står sig perioden ut.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är segt och vi hittar inte bolltempo i det vi gör och blir hårt straffade för vårt passiva försvarsspel, konstaterar Söder.

Mellanakten blir om möjligt mer löjlig sett till spel & skott på mål vs resultat. Under de första fem minuterna är det 8-0 i skott för hemmalaget, men fortsatt 2-2!

Foto: Kent Lundqvist

Istället kommer en riktig kalldusch när gästernas Emelie Gustafsson med första skottet i perioden gör 2-3 från högerkanten med 7,22 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så kvitterar EIBK. Ett bra utkast från målvakten Wängberg friställer Andersson som iskallt trycker in 3-3 och minuten senare är hemmalaget i ledning för första gången efter att Andersson prickskjutit in 4-3 med bra trafik framför Siirilä.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK bombarderar sedan gästernas mål med avslut som dock inte håller någon kvalité och i sin iver att göra mål så går hemmalaget bort sig offensivt och öppnar för en snabb omställning där Elin Höglund gör 4-4.

Foto: Kent Lundqvist

Som tur är så replikerar hemmalaget bara 15 sekunder senare då en av matchens bästa spelare Keli Franks snärtar in 5-4 med ett maskerat och bra avslut till hemmapublikens jubel. Hemmalaget vinner skotten med hela 17-1 vilket ger en tydlig bild av spelet.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi startar perioden bra men gör inte mål på våra avslut och tyvärr så får vi svackor i spelet där vi går bort oss på deras två mål, menar Söder.

Den tredje och sista perioden hinner knappt starta innan EIBK tar ett grepp om matchen då Andersson hittar en friställd Julia Brundell framför mål och det är 6-4.

Foto: Kent Lundqvist

Nu verkar det som att EIBK släpper axlarna och spelar ut för nu är det bättre spel och med mer tempo. Gästerna gör dock sin bästa period och stretar emot bra och har också ett par nästan lägen att ta sig tillbaka i matchen, men hemmalagets Wängberg har stängt och släpper inga fler mål.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet så får EIBK äntligen lite utdelning på sin överlägsenhet och gör 7-4 genom Ida Nyholm och 8-4 genom Frida Millros-Norell på en billigt tilldömd straff.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör ingen jätteprestation men vinner ändå. Skönt att vi kan lufta alla spelarna i matchen och att vi vinner tre poäng. Det här är en match som vi måste vinna om vi vill vara med där uppe i tabellen. Kul att Keli Franks gör en bra match, den bästa för säsongen, berömmer EIBK-tränaren avslutningsvis.

Enköpings IBK – IBK Östhammar/Midas IBK 8-4 (2-2,3-2,3-0)

Skott: 37-10 (10-2,17-1,10-7)
Målen,
Period 1: 0-1 (08:23) Linnéa Gustafsson, 1-1 (14:12) Julia Brundell, 1-2 (15:52) Annica Ingemarsson, 2-2 (16:31) Ida Nyholm.
Period 2: 2-3 (27:22) Emelie Gustafsson, 3-3 (28:22) Louise Andersson, 4-3 (30:10) Louise Andersson, 4-4 (36:40) Elin Höglund, 5-4 (36:54) Keli Franks.
Period 3: 6-4 (42:48) Julia Brundell, 7-4 (55:55) Ida Nyholm, 8-4 (57:46) Frida Millros Thorell.

Utvisningar: 1x2min – 1x2min
Publik: 109

Spelarbetyg EIBK:


Louise Andersson


Keli Franks


Madeleine Gelin

Damtvåan >>>

Lämna ett svar