Seger för ESK!

Bild: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey fick en bra start på matchandet inför den kommande säsongen i Hockeyettan.

– Det var en typisk första match där spelet blandade och gav. Vi vinner för att i dem stunderna där vi spelar pucken, åker skridskor och gör det vi pratat om är vi ett bättre hockeylag, berättar ESK-tränaren Anton Virtanen.

Första perioden var jämn och slutade 1-1, där ESK:s första mål för säsongen gjorde av nyförvärvet från Tierp, Viktor Mattsson. Poängkung från hockeytvåan som han är var det positivt att han fick utdelning redan i sin första period för sitt nya lag.

I inledningen av den andra perioden satte Linden hård press i ESK:s försvarszon. Ju längre in i perioden vi kom, desto mer tog dock ESK över spelet och man fick fin utdelning. Både 1-2 av Max Popovic och 1-3 av Ludde Wallin kom efter några riktigt fina sekvenser dessförinnan.

Linden kunde reducera till 2-3 efter att ett snävt vinkelskott på något konstigt sätt hittat in i nättaket bakom Emil Jansson i ESK-buren. Emil svarade för en bra insats i sin första A-lagsmatch för sin moderklubb. Stundtals hade han det svettigt när Linden radade upp chanser men han redde ut det mesta och hade därtill stolparna som goda vänner vid några tillfällen.

I slutminuten kunde Alexander Starck avgöra matchen med att sätta 2-4 i en tom Lindenbur, då hemmalaget gjort ett sista försök att kvittera genom att ta ut sin målvakt.

Vi noterar förövrigt en assist på målvakt Emil Jansson i 2-4-målet som kronan på verket i en fin debut i ESK-dressen.

– Emil Jansson gjorde en bra stabil insats i kassen vilket var kul att se. Vi har lite över en månad kvar till seriepremiär och vi kommer fortsätta träna enligt plan men väldigt skönt att vara igång med matchandet, avslutar ESK-Tränaren.

Nästa träningsmatch blir också på bortais och den är redan på söndag, då ESK åker till Lindesberg för match mot Lindlöven.


Linden – ESK Hockey 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

 Målskyttar, ESK: Viktor Mattsson, Maximilian Popovic, Ludvig Wallin och Alexander Starck

Lämna ett svar