Sebastian Rajalakso återvänder.

Bild: FBK

Sebastian Rajalakso är klar för spel i moderklubben Fanna BK kommande säsong.

Sebastian är fotbollsfostrad i Fanna BK och gick därefter till ESK. 2007 skrev han, 10 dagar innan 19-årsdagen, på för fem säsonger (2008-2012) med Djurgårdens IF, 2008 uttagen till Sveriges U21-landslag. Rajalakso gjorde mål i varje match i sina fem första matcher med Djurgården och har spelat över 100 Allsvenska-matcher innan han blev utlånad 2013 till seriekonkurrenten Syrianska FC.

Därefter fortsatte han sin proffskarriärer i Polska högsta ligan som blev kortvarig för att komma tillbaka och stärka GIF Sundsvall i Allsvenskan där han gjorde fyra säsonger (2014-2018) med över 100 Matcher. Totalt över 200 Allsvenskan matcher.

Varför blev det Fanna BK och hur känns det att vara tillbaka där allt en gång började för dig?

– Det känns jättekul och spännande. Detta blev den bästa lösningen att kombinera en civilkarriär med fotbollen. När även möjligheten att kliva in som hjälptränare dök upp så blev valet ännu enklare. Ska bli kul att kunna bidra med min erfarenhet både som spelare och ledare. Fanna är min moderklubb och hoppas kunna bidra med mycket i klubbens satsning.

Bild: FBK

Många hemma i Enköping har hejat på dig under din karriär och gläds åt dina positiva framgångar, vad kan publiken i Enköping förvänta sig av dig? Och vad är ditt mål med Fanna BK?

– Jag är fortfarande i väldigt bra form, så hoppas att jag kommer göra stor skillnad för Fanna på planen det kommande året, hoppas kunna dela med mig av min erfarenhet och hjälpa de unga killarna att ta nästa steg i sina karriärer. Som tränare kommer jag nog kunna komma med lite nya sätt att se på hur fotboll ska spelas. Allt från hur träningsuppläggen ska vara till innehållet i träningarna och kommer bli ett bra bollplank till den övriga ledarstaben.

Sebastian kommer in som spelande hjälptränare och kommer vidareutbilda sig som ledare i Fanna BK.

– Nu är han hemma för att fortsätta skriva historia för sin moderklubb Fanna BK. Det är en historisk dag för klubben, jultomten kom sent i år till Fanna IP, det här får bli våran nyårspresent till Enköpings publiken. Utöver hans fotboll så är han en underbar människa som kommer betyda väldigt mycket för sin omgivning och inte minst för Enköpingsfotbollen som kommer få sig en ordentlig lyft genom Fanna BK, säger Sportchefen Benjamin Tanovic

 

Lämna ett svar