Säsongsstart för Rugbyherrarna!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings RK kan se fram emot en bra säsong i sitt fortsatta bygge för både nutid och framtid.

Idag startar en ny säsong för ERK som fortsätter att bygga för framtiden, men kommer även att leverera i nutid. 10:20 idag drar SM kvalspelet i 7-manna igång för herrarna som är Svenska Mästare på Gotland och man ställs mot Erikslund, Södertälje, Sandviken och Visby. ERK ställer ett ungt lag på benen, men skall även i år kunna vara med och hota om de ädlare medaljerna.

15-mannaserien startar (för ERK) 19:e maj hemma mot Exiles och trots negativa spekulationer runt om i rugbysverige så finns det förutsättningar att kunna göra en bra säsong även här. Vi tog tempen på vår Rugbyexpert på Lokalsport – Torbjörn ”Hästen” Johansson.

– Jag har under våren förundras över hur negativt snacket gått om Herrlaget 2018 bland spelare och andra!? Vilket lag i Sverige har så många bra spelare? 5 av 8 stycken ex. i klungan har spelat eller spelar i landslag och 3 stycken av 7 stycken av backarna (Oliver Löfgren borde ingå i seniorlandslagstruppen). Så i en tänkt första 15 så är mer än hälften på junior eller herrlandslagsnivå!! Då kan man ju undra hur många andra klubbar i Sverige som har den uppsättningen spelare i sin trupp 2018??

Vad ser du för utmaningar för ERK truppen 2018?

– Den största som finns just nu är att inte alla i truppen tränar kontinuerligt med laget. Det måste till en förändring!! Så det är alltså spelarna hur dem vill att säsongen ska utvecklas!!!

Hur skulle du vilja se laget i år?

– Ett tänkt lag/trupp där man kan se potentialen som vi har i ERK nu och inför framtiden:

1a led: David B, Jonatan Thyr (Adil skadad) Liam Wartel (Ludde T, Mohammed, Lukas, Gustav R)

2a led: Simon A, Philip M, Eldon-John Mentu

3e led: Senad, Viktor, Grillan (Levan, Tobias, Dainius??, Elias, Birk, Budda?)

Cirka 19 klungspelare (Flera spelare kan spela olika positioner i klungan).

Backar: Proos, (Robin) Henriksson, Oliver, Hannes, Peter K, Philip Örebro, Simon L, Bachar?, Isac T ?

Cirka 10 stycken backar saknas!? På backsidan saknas erfarna spelare då många är unga!

Denna uppställning ser ganska stark ut, men det saknas några namn?

– Om vi tar mitt exempel på första 8 i klungan så spelar David B, Jonatan Thyr (Adil skadad) Grillan & Senad, (Viktor är på samma nivå) i seniorlandslag och Thyr, Elias, Birk i juniorlandslagen. (Å Ludde T & Tobias S har gjort) och då har Bobby slutat, Robin spelar 7´s och Tim??? samt flera andra backar slutat. Och skadade, osäkra, spelar inte, eller flyttat som Daniel D, Saman, Simon Nyström, Knutsson, Vincent Lindberg, Tomberg, Albin Luthman, Adde Segersköld, Jim W, Johan Rådkvist, Samuel Å, Albin K Oscar Evelyn, Kotto, Simon Sätre, Petter J, Anton W, Hampus A Andre Wictor? Mohamad? Olle W? m.fl. Simon Axelsson har dessutom cirka (tillsammans med ovanstående juniorer, cirka 23 spelare i ett nystartat P18 lag!

Vilket annat lag/klubb har det i sin trupp i Sverige? Ber om ursäkt om jag glömt någon spelare, avslutar ”Hästen”

Resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar