Säsongens första Viktoria för FSK.

Foto: Kent Lundqvist

Handbollsherrarna i Fjärdhundra vann sin första match för säsongen i herrfyran hemma mot Upsala IF.

Matchen var egentligen över redan efter halva matchen spelad.

– Jag tyckte att vi var det klart bättre laget från minut 1 till 60. Vi börjar matchen väldigt bra många lätta mål på kontringar och i fas 2. Det roligaste tyckte jag var att vi tryckte på i hela första halvlek. Går till halvtid med ledning 13-5 efter bra försvars och anfallsspel. Det som gick igenom försvaret räddade Joel From i kassen, berättar spelande FSK-tränaren Mattias Ahlin.

Efter en trevande inledning av den andra halvleken sprang FSK hem sin första seger för säsongen.

– Andra halvlek börjar vi lite sämre än vad vi hade hoppats på, men efter en timeout så får vi ordning på spelet. Sista 12 minuterna så byter vi målvakt till Anton Bergström och han är lika bra som Joel varit. Ett stort plus till Christoffer Alm för bra uppstyrt anfallsspel och bra skytte. Plus också till Rasmus Dahlström för hans slit i förvaret matchen igenom.

Du gör själv 11 mål i matchen, nöjd?

– Ja, det är klart att jag är nöjd med det. Sen ska man väll sägs att deras målvakt inte var den bästa. Satte 10 mål i samma hörn, skrattar FSK-tränare avslutningsvis.

Fjärdhundra SK – Upsala IF B 25-15 (13-5)

Målskyttar FSK: Mattias Ahlin 11, Christoffer Alm 7, Oskar Andersson 2, Fredrik Hellberg 2, Joakim From, Philip Broman, Fredrik Nygren.

Övriga resultat & matcher >>>

Lämna ett svar