Säsongens första seger i Hockeytvåan!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC tog sin första seger för säsongen när man i jumbomötet i Hockeytvåan bortabesegrade FOC Farsta.

– Det var på tiden att det äntligen ville sig. Vi spelade mycket bra boxplayspel och det var viktigt i den här matchen, vi klarade ut många utvisningar och. Richard Mutze var riktigt bra i målet som vanligt, berättar BHC-tränaren Fredrik Stenberg.

BHC fick en bra start på matchen där Dennis Von Walden gör 0-1 med 4,41 spelat efter bra förarbetet av Jonathan Backman och Simon Lundberg. Efter det så får hemmalaget chansen tre gånger om att spela fem mot fyra och ett tag även fem mot tre som BHC klarar ut och kan tillslut gå till periodvila i ledning.

I inledningen av mellanakten så drar hemmalaget på sig dubbla utvisningar och i spel fem mot tre gör Backman 0-2 med 1,16 spelat. Ganska omgående så gör hemmalaget om det, drar på sig dubbla utvisningar och det blir återigen spel fem mot tre för BHC, men denna gång kommer Farsta undan.

Det skulle dock komma mer från hemmalaget gällande utvisningar. Med knappa 14 minuter spelat så gör BHC 0-3 genom Isac Sundqvist i spel fem mot fyra vilket står sig in i periodvilan.

Efter en jämn inledning av den tredje perioden så lyckas hemmalaget reducera till 1-3 med knappa 10 minuter spelat genom Marc Lindh. Med dryga 6 minuter kvar att spela blir det darr i matchen då hemmalaget i spel fyra mot fyra lyckas göra 2-3 genom Rikard Flodin.

BHC får dock ganska omgående lite arbetsro och chansen att stänga matchen då hemmalagets Ted Hedstrand drar på sig 2+2 minuter. Det är dock inte en chans som BHC tar och det blir en spännande avslutning på matchen. Farsta tar timeout med knappa minuten kvar att spela för att göra ett sista försök att kvittera.

Med 29 sekunder kvar tar man också ut sin målvakt och får chansen att spela sex mot fyra då BHC åker på en utvisning. BHC håller dock undan och tar därmed säsongens första seger i Hockeytvåan.

– Vi gör en riktigt bra match i nästan två perioder. Tycker vi börjar bli lite bekväma och chansar lite väl mycket i de sista fem minuterna i andra. I tredje är känslan att många blir lite nervösa och rädslan för att tappa ledning visar sig i spelet. Vinsten sitter lite väl hårt inne om man ser över hur lagen presterar över 60 minuter. Men nu har vi avklarat den första vinsten och det betyder mycket för laget, avslutar BHC-tränaren.

FOC Farsta – Bålsta HC 2-3 (0-1,0-2,2-0)

Skott: 49-28 (14-9,19-1616-3)

Period 1: 0-1 (04:41) Dennis Von Walden.
Period 2: 0-2 (21:16) Jonathan Backman, 0-3 (33:58) Isac Sundqvist.
Period 3: 1-3 (49:19) Marc Lindh, 2-3 (53:40) Rikard Flodin.

Utvisningar: 22 (4,12,6) – 18 (8,4,6)
Publik: 41

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar