Säsongens första för Fanna BK!

Jublande glada FBK spelare efter första segern i damtvåan. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK tog en efterlängtad seger i damtvåan då laget hemmabesegrade Västanfors IF.

– Jag sa ju att vi skulle vara bättre på hösten, jublade FBK-tränaren Lennart ”Ramen” Ramstedt efter slutsignalen. På våren hade vi 1 poäng och nu har vi redan 3 poäng!

Det skulle komma att bli en ganska öppen match som böljade inledningsvis. Det var dock gästerna som stod för det mer organiserade spelet inledningsvis och hotade med ett rappt spel på snabba forwards i djupet.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav också utdelning med kvarten spelad då Wilma Hedfors tog en löpning i djupet, rundade hemmakeepern – Sofie Fredriksson och rullade in 0-1 i öppet mål.

Det fick dock hemmalaget att vakna omgående. Ronja Aldén tar sig i bra läge minuten efter ledningsmålet men gästernas keeper – Elin Norin Wikman gör en fantastisk räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Ronja skulle omgående ta revansch på Elin. En snygg nedtagning precis utanför straffområdet, vänder snabbt bort sin bevakare och krutar in 1-1 från distans.

Foto: Kent Lundqvist

Innan paus är det mycket bära två gånger om att FBK, som nu tar över matchen, också tar ledningen. Josefine Thörnlund i bra läge tvingar Elin till en ny bra parad och på den efterföljande hörnan är bollen vi Elin i ribban ned på mållinjen innan hon får grepp på bollen i målet.

Foto: Kent Lundqvist

Under de inledande 20 minuterna av den andra halvleken står matchen och väger, inget av lagen lyckas hitta fram offensivt där det istället blir en del nästan chanser, men inte mer.

Med dryga timmen spelad hettar det dock till och det är återigen Aldén som håller sig framme, men denna gång går avslutet precis utanför.

Aldén skulle dock återigen ta revansch. I den 82:a minuten så slår en matchens förgrundsfigurer – Thelma Bakke Lindblom en smörpassning i djupet på Aldén som är klinisk i sitt avslut med vänsterfoten och det är 2-1 ledning för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna gör vad dem orkar och kan för att få till en kvittering, men det här var hemmalagets match och framför allt Aldéns. Med fyra minuter kvar av matchen så fullbordar hon sitt hattrick med en snygg soloprestation innan hon snyggt & prydligt fastställer slutresultatet till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En riktigt bra genomförd match där alla är med och bidrar. Kul att Ronja som är en lurig spelare får göra tre mål och att det blev så lyckat med Thelma Bakke Lindblom centralt i banan. Det var en bra kamp i 90 minuter och det här ser lovande ut inför fortsättningen, myser FBK tränaren efter matchen.

Fanna BK – Västanfors IF FK 3-1 (1-1)

Målen: 0-1 (15) Vilma Hedfors, 1-1 (17) Ronja Aldén, 2-1 (82) Ronja Aldén, 3-1 (86) Ronja Aldén.

 

Spelarbetyg FBK:


Ronja Aldén


Thelma Bakke Lindblom


Pernilla Linder/Josefine Thörnlund.

 

Resultat & Tabell >>>

 

Lämna ett svar