Säsongens första för Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC inkasserade en förlust och säsongens första seger i herrarnas div.4 i helgen.

I fredagens hemmamatch mot Stenhagens KK kom BFBC till korta och föll med klara 1-8.

-Tyvärr så var vi alldeles för dåliga på allt från uppspel till att hitta bra avslut! Vi var inte med på någon position, var tvåa på nästan varje boll. Var den sämsta matchen i år tyvärr, berättar Fredric Elofsson.

Under lördagens bortamatch mot Björklinge BK U lossnade det rejält för Bålsta som tog revansch på fredagens svaga insats och prestation.

– Vi åkte dit med en bra känsla. Vi skulle möta ett lag som bara hade vunnit en match. Så vi såg våran chans att kanske kunna ta årets första seger, trots lite manfall på några positioner, berättar lagkapten Axel Ågren.

BFBC står dock lite på hälarna i början av första perioden och ligger under med 0-2 redan efter 3 minuter. Hemmalaget hade stor spridning på skicklighet i laget med ett gäng div.2-spelare som verkligen höjde tempot i matchen när de var inne tillsammans.

– Då gällde det för oss att hålla tätt. Vilket vi gör bra resten av perioden och vinner första perioden med 4-3. Mycket tack vare Kim Johansson och Dennis Färnström, som byter mål och assist med varandra, berättar Ågren.

Andra perioden börjar tyvärr på samma sätt som första. Bålsta är lite för bekväma och hänger inte med.

– Det slinker in ett par bollar bakåt och hemmalaget utnyttjar våra misstag. Vi drar på oss någon dålig utvisning som dem förvaltar. Det är inte orättvist att de vinner andra perioden med 3-1. Och totalt har Björklinge då en ledning med 6-5, medger Ågren.

Men det skulle bli ändring på det! I tredje perioden är det Bålsta som bestämmer från start och redan efter 14 sekunder in i perioden så är det kvitterat genom Johansson. Bålsta försätter i högt tempo och sätter nu sina lägen.

– Vi gör 3 mål med bara 2:07 spelat av den tredje. Mycket tack vare våran center Philip Durling som är inblandad i tre av de fyra mål vi gör i tredje, berättar Ågren.

Pontus Åberg kan sedan fastställa slutresultatet till 6-9 innan matchen är slut och Bålsta inkasserar säsongens första seger.

– Vi en bra stämning i truppen. På plan, på bänken, våra målvakter peppar varandra. Vi ser till att vi håller tätt i sista perioden och vinner den med 4-0. Björn Gunnarsson i målet var exemplarisk i mål hela matchen. Bra krigarinsats där vi hjälpte varandra hela matchen. Bra surr och fokuserade på rätt saker, summerar Ågren.

Björklinge BK U – Bålsta FBC 6-9 (3-4,3-1,0-4)

Skott: 36-31 (16-11,5-7,15-13)

Målskyttar BFBC: Dennis Färnström 3, Kim Johansson 2, Pontus Åberg 2, Philip Durling, Axel Ågren.

Utvisningar: 4 min – 4 min
Publik: 21

Herrfyran >>>

Lämna ett svar