Säsongens bästa match räckte inte för EHF!

Amanda Gustafsson 6 mål mot Nacka. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF gjorde säsongens bästa match i damernas div.1 då man skakade mittenlaget Nacka HK som tillslut vann med 31-28 (16-15).

– Kanske den bästa match vi gjort sedan jag kom till EHF, säger en nöjd tränare – Ken Hornö.

EHF stod upp bra redan från start och framför allt lossnade det i målskyttet.

– Vi gör det riktigt bra i det offensiva spelet. Hade ett lugn och tålamod vi inte haft tidigare och gör 28 mål mot ett så här bra lag, berättar Ken.

Den första halvleken är det jämnt och lagen turas om att vara i ledningen.

– Det är en riktigt bra handbollsmatch där två spelande lag spelar en positiv handboll och presterar, det är 16-15 till Nacka men det kunde lika gärna varit vi som varit i ledning, menar Ken.

EHF kommer ut och kvitterar Nacka ledningen genom Frida Forsberg och Isa Ekström gör detsamma med 3,51 spelat av den andra halvleken, men sedan kommer en kostsam svacka. Hemmalaget nollar nu EHF under knappa 9 minuter och är i ledning med 22-17.

– Vi tappade inte spelet helt utan gjorde lite småmissar som Nacka straffar oss för med ett bra kontringsspel, berättar Ken.

EHF stred dock tappert under resterande av matchen och ställer också en ärlig fråga med knappa fem minuter kvar att spela av matchen då Amanda Gustafsson dundrar in 25-28 och Frida Haraldsson 26-28. EHF är sedan med igen till 27-29 då hemmalaget lyckas ta sig ur trycket från EHF och skaffar sig en tremålsledning med dryga minuten kvar att spela.

– Tjejerna gör en mycket bra insats hela vägen i den här matchen, det är små marginaler som avgör och dem hade inte vi på vår sida idag. Vi får med oss en hel del från matchen och vi kan konstatera att det här varit ett jättestort steg i rätt riktning, summerar Ken som ger junioren Maia Nysten extra beröm för sin insats i matchen.

Nacka HK – Enköpings HF 31-28 (16-15).

Målskyttar EHF: Frida Haraldsson 8, Amanda Gustafsson 6, Frida Forsberg 4, Liza Burnelius 2, Felicia Axeén 2, Maia Nysten 2, Isa Ekström, Sara Hornö.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar