Säsongen över för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK stannade på en 8:e plats i damernas div.1 vilket inte var så bra som man hoppats men det finns mycket bra att ta med sig från säsongen 2017/18.

– I stort är jag nöjd med mycket den här säsongen. Målet har varit att utveckla laget och att varje spelare ska utvecklas.  Det tycker jag vi har lyckats med, även om spelarna måste vara med och utvärdera hur de själva var och en har utvecklats, berättar tränare Kaj Söder.

Resultatmålet infriades inte men det var mycket små marginaler som avgjorde.

– Resultatmålet var sämst plats 7 och det lyckades vi inte med. Om vi räknar in förluster i sudden så tror jag att vi har 8 uddamålsförluster(!). I flera av de matcherna hade vi dessutom ledningen men lyckades ändå inte vinna. Det är skillnaden mellan att vara högre upp i tabellen. Om vi vunnit 3 av de 8 matcherna då hade vi varit sexa, eller kanske till och med femma i serien, menar Kaj.

Hur ser du på lagets utveckling denna säsong i spelet?

– Jag tycker ändå att vi visat att EIBK är ett lag att räkna med i div 1. Vi har ju framförallt utvecklat försvarsspelet. Det är bara 3 lag i serien som har släppt in färre mål än vi. Det här laget har potential för att bli ett lag för topp 5 i div 1, utan tvekan, berömmer Kaj.

Hur vill du summera säsongen?

– En svårighet i år har varit att div-1-truppen varit för liten. Vi tappade flera duktiga spelare inför säsongen och hade redan innan en liten trupp.  Liten trupp betyder att det blir svårt att hålla kvalitet på träningarna, minskad konkurrens och färre alternativ för att göra förändringar. Det har märkts i vissa matcher. Med de förutsättningarna tycker jag lagets insats är godkänd. Mycket har fungerat bra tack vare många engagerade ledare runt laget. Utan dem hade det inte gått så här bra. Till sist vill jag ge beröm till tjejerna i laget som aldrig ger upp och jobbar för varandra. Det är ett härligt gäng som dessutom (nästan alltid) gör som jag säger, avslutar Kaj.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar