Säsongen över för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC har spelat klart säsongen och Hockeytrean efter att ha tagit en ny förlust borta mot IK Waxholm.

Hemmalaget Waxholm skulle dra på sig utvisningar tidigt och det skulle också bli kostsamt med dryga åtta minuter spelat då Tim Ljungberg-Kenttämaa gör 0-1. Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan och i det här läget var BHC bara 2 mål ifrån playoff.

I mellanakten skulle dock läget förändras. Waxholm kvitterar till 1-1 genom Leo Sandlund sent i perioden och samtidigt har Älta ledningen med 2-0 borta mot Kista och har därmed kopplat greppet om playoffplatsen.

Chansen fanns ändå kvar inför den tredje och sista perioden, men den tog inte BHC. Utvisningar skulle komma att fälla laget som får se hemmalagets Alexander Lindqvist göra 2-1 i spel fem mot tre. Jakten på en vändning skulle också utebli då man fortsatt drog på sig utvisningar och vändningen uteblev och säsongen är i stället över för BHC.

– Ja det var en jämnare match idag, nog tar det på krafterna att spela boxplay så mycket. Vi kan inte skylla på någon annan, utan det är ju vi som inte riktigt kommer upp, men jag tycker ändå att vi krigar på så mycket vi orkar, berättar BHC-tränaren Mikael Trång.

IK Waxholm – Bålsta HC 2-1 (0-1,1-0,1-0)

Skott: – (15-12,15-10,)

Målen,
Period 1: 0-1 (08:21) Tim Ljungberg-Kenttämaa.
Period 2: 1-1 (37:17) Leo Sandlund.
Period 3: 2-1 (47:36) Alexander Lindqvist.

PIM:  (6:4:0) –  (2:6:0)
Publik: 144

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar