Säsongen är över för HC Liljan.

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan föll även i den andra matchen i bäst av tre i playoffserien hemma mot Norrtälje IK, men det var tight.

– En helt annan match jämfört med bortamatchen i torsdags. Tycker att det är en jämn och bra match som svänger åt båda håll i två perioder. Men kan ändå tycka att vi har fler och bättre lägen en vad Norrtälje får till, berättar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Det skulle komma att bli en jämn och tight match där lagen följs åt in i den tredje och sista perioden. Liljan behöver ju vinna matchen för att ta matchserien till en tredje och avgörande match.

– Vi krigar på och ställningen är 1-1 efter två perioder. I början av tredje är det vi som styr spelet och är det bättre laget men tyvärr håller det inte hela vägen… I mitten av tredje tar vi några utvisningar samt att domaren inte är på våran sida och kan tycka att han ger Norrtälje övertaget i matchen. Tror att Norrtälje får 3ggr PP i 5 mot 3 vilket de förvaltar och gör mål på. Otroligt tråkig avslutning på säsongen för jag tycker att vi borde ha kunnat skakat fram en tredje avgörande match.

Hur skulle du vilja summera säsongen?

– Säsongen i helhet har varit svängande. Vi startar säsongen på bästa möjliga sätt, stark trupp och många spelare. Hade alla förutsättningar och var runt 17-20 spelare på träningarna. Men detta höll sig bara till jul då vi slutade tvåa i grundserien och såg fram emot spel i Allfyran för att göra upp om spel i div.3. Men… så kom smällen då ESK mer eller mindre ”snor” Fredrik Lundin från oss vilket jag kan förstå att de behövde göra. Men kan tycka att man hade kunnat haft bättre framförhållning från ESKs sida och hört av sig till mig. Otroligt besviken på hur de sköter sin verksamhet. Nu fick jag enbart informationen från just Fredrik som är en fantastisk spelare och bör spela i div.1. Sedan tappade vi även Johannes ”junior” Hellsten till Almtuna, men den övergången hade jag all information om och hoppades att han skulle gå dit. Han är en ung och otroligt duktig spelare som fortfarande ha junioråldern i sig, berättar Sjögren som fortsätter:

– Sedan hade vi folk som var bortresta under längre perioder och blev långtidsskadade så från att ha en bred och stark trupp till att ha en tunn men fortfarande stark trupp. Vi gav allt och jobbade hårt i hela Allfyran från att vara 18 pers. på träningarna till att vara 10-12st är inte jätteroligt. Lika så matcher kunde vi åka med 12-14 utespelare och möter hårt jobbande lag. Alla som varit med har gjort ett guldjobb under hela säsongen men åker man med en tunn trupp finns risk att man inte orkar hålla emot hela 3perioder. Jag är otroligt nöjd med denna säsong från att ha alla förutsättningar till att behöva kämpa och kriga med skador och sjukdomar samt ringa in folk som inte spelat på ett tag för att lyckas fylla ut laget. Vill även tacka alla i hela laget från bås-personal till supportrar, tränare, materialare samt alla i ledningen. Lärorik säsong och orolig kul har vi haft under denna resa, nu går vi på semester så får vi se hur nästa säsong ser ut!

HC Liljan – Norrtälje IK 1-3 (0-1,0-0,1-2)

Skott: 37-38 (11-13,16-8,10-17)

Målen,
Period 1: 0-1 (09:43) Jonathan Nilsson.
Period 2: X
Period 3: 1-1 (50:51) Olof Hansén, 1-2 (53:48) Jonathan Nilsson, 1-3 (54:18) Jonathan Nilsson.

PIM: 14 (4:0:10) – 14 (6:4:4)
Publik: 46

Lämna ett svar