Säsongen är över för ESK!

Säsongen är över för ESK. Foto: Kent Lundqvist

AllEttan: Ineffektiviteten fällde återigen ESK som spelat färdigt efter en tung förlust borta mot Borlänge HF.

Spelmässigt gör ESK nästan allt rätt både med och utan puck, men precis som tidigare under Allettan så är det för svagt gällande målskyttet.

– Jag tycker att vi gör en bra match och förtjänar att vinna, suckar ESK-tränaren Patrik Fagerlund efter slutsignalen.

Det blir, som väntat, ett ställningskrig inledningsvis av matchen. Det skapas lite chanser åt båda hållen i de första perioden, men det är fortsatt 0-0 in i mellanakten.

Där är känslan att ESK tar över mer och mer av spelet och för nu matchen. Hemmalaget får försvara men är långt ifrån uddlösa. Trots spelövertaget och att ESK kommer till hela 17 avslut i perioden mot hemmalagets 9 så är det BHF som går till periodvila i ledning med 1-0.

I den tredje och sista perioden jagar ESK en vändning på matchen och chanser skapas. Reduceringen skulle komma ganska omgående. Efter hårt arbetet i offensiv zon så landar pucken hos Ludvig Wallin som vispar upp pucken i krysset till 1-1 bakom en chanslös hemmakeeper – Victor Eriksson.

Det är sedan spännande hela vägen mot slutsignalen där 1 ynka mål skulle ge fortsatt liv till hockeysäsongen för ESK, men det är tyvärr för uddlöst i läget när chanserna skapas. Det gör att BHF kan ta matchen till övertidsspel som är helt betydelselöst för ESK som spelat färdigt denna säsong. För hemmalaget räckte bonuspoängen till slutspel tack vare fler gjorda mål.

– Vi har 1-1 i slutet och vi plockar ut målvakten och spelar 6-5 sista minuterna. Målen uteblir och matchen går till OT. Där avgör Borlänge och tar extrapoängen.

Man kan konstatera att detta var ett misslyckande för ESK som med denna trupp borde & skulle vara i slutspel, men det blev inte så?

– Säsongen har varit blandad kompott. Höstserien är bra och stabil där vi till slut kommer tvåa. Därmed nådde vi föreningens målsättning med säsongen när vi tar oss till AllEttan. AllEttan har varit upp och ner. Vi har haft riktigt bra prestationer blandat med en del mindre bra prestationer. Det är svårt att göra en djupare analys så här tätt inpå sista matchen, men vi ska sätta oss ner i veckan som kommer och göra en djupare analys, avslutar Fagerlund.


Se höjdpunkter från matchen här >>>

Borlänge HF – ESK Hockey 2-1 (0-0,1-0,0-1,1-0)

Skott: 33-40 (12-6,8-17,9-16,4-1)

Period 1: X
Period 2: 1-0 (31:43) Adam Helldén.
Period 3: 1-1 (45:30) Ludvig Wallin.
Period 4: 2-1 (63:53) Patrik Elfberg

PIM: 12 (12:0:0:0) –  (4:0:0:0)

Lämna ett svar