ESK Hockey hemma mot Gripen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey spelar hemma mot seriekollegan Nyköping Gripen HC.

Andra matchen på tre dagar för ESK Hockey.

Vi kommer få bekänna färg idag då vi är en smula slitna, men det finns med i planeringen, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK som i fredags stod för en stabil insats och prestation möter ett Gripen som gör sin andra säsong i Hockeyettan och ett fortsatt jobb med detaljer är viktigt.

Ja, det här kommer kanske inte ge alla svar vi vill ha med tanke på förutsättningarna. Men vi vill se ett fortsatt hårt jobb och att vi jobbar med detaljerna i spelet som vi jobbar med i träning, just nu, avslutar Kimby.

Noterbart är att ESK Hockey så här långt på två matcher spelat hela 22 minuter i boxplay utan att släppa in något mål!

Sagt om motståndet:
Gör sin andra säsong i Hockeyettan men har till denna säsong tappat en hel del rutin, Backen Gustav Berlin kommer ej till spel denna säsong pga. skador, Robin Jacobsson tackar för sig (74 mål på 113 matcher), Robin Grönqvist, bröderna Eric & Martin Örtegren slutar och Freddie Byström lämnar för Wings. Truppen förnyas med  Dan Boström, William Börjesson & Ludwig Nordlie samt Alex Gustafsson på Try-out från Huddinge J-20.

Trupp nytt ESK:
Spelar inte:Hercules Ölander Horn (sjuk), Fredrik Juhlin (Skadad), Dennis Näslund (Skadad), Andreas Sojé (jobb).
Tveksamt: Douglas Alenbring (sjuk), Hampus Wallin (sjuk).

Matchfakta:

ESK Hockey vs Gripen.
16:00 Bahcohallen (Fri entré)

Veckans övriga träningsmatcher i Hockeyettan Östra*:

ESK Hockey – Väsby IK 4-2 (1-0,2-1,1-1)
Läs mer här >>>

 

Hudiksvall–Östersund 3-2

Hudiksvall vann ett jämnt rivalmöte mot Östersund med 3-2. Hudiks mål gjordes av  Adam Seydlitz, William Mann och Henric Nordin. Östersunds mål gjordes av Kristoffer Jonsson och Elias Bjuhr. Noterbart var att  Hudiksvalls 19-årige målvakt Andreas Bosson gjorde en mycket fin insats i sin A-lagsdebut.

Vimmerby – Hammarby 7-2

Vimmerby kunde utan några större bekymmer besegra Hammarby i kvällens match. Hemmalaget skapade mängder med chanser men kunde inte gå ifrån i målprotokollet förrän i den tredje perioden när man gick från 2-1 till 5-1 och till slut vann matchen med 7-2.

Målskyttar för Vimmerby blev, Alexander Andersson, Oskar Carlsson, Sebastian Åkesson, Oliver Kempainen, Pontus Johansson, Jakob Karlsson och Hampus Harlestam. Tyvärr har vi inte fått några rapporter om vilka som gjorde Hammarbys mål.

Huddinge – Lindlöven 5-3

En jämn match mellan två bra lag där hemmalaget till slut stod som segrare, Huddinge ledde för övrigt med 4-1 i matchen. Målskyttar Huddinge: Johannes Yucel, Marcus Björk, Martin Eklund, Anton Kalte, Rasmus Dahlberg Karlsson. Målskyttar Lindlöven: Linus Lundberg, Erik Broman och Christoffer Anrén.

Gripen – Köping 5-7

Gripen tog emot Köping i fina Rosvalla Arena, det blev en målrik historia som gästerna till slut kunde vinna.

Målskyttar:
Gripen: Albin Ivarsson-Hamberg, Johan Mörnsjö, Christian Axelsson, Emil Karlsson & Kim Lindström.
Köping: Marcus Viitanen 2, Anton Karlsson 2, Anton Svensson 1, Edvin Johansson 1, Rickard Sundlöf .

Tyresö/Hanviken – Eskilstuna/Linden 3-1

Linden har som målsättning att gå upp i Hockeyettan till våren, Tyresö/Hanviken lirar redan i Hockeyettan och visade vilka det är som spelar i den högre serien ikväll.

Målskyttar Hanviken: David Olsson, Emil Leijon och Axel Steen.

* Källa: Hockeyettan

Lämna ett svar