Säker seger för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Knapp men säker seger för ESK hemma på Enavallen mot Films SK.

Det var inget snack om vilket lag som kom att dominera när ESK spelade hemma mot nykomlingen Films SK. Hemmalaget dominerade från minut 1 till 90.

– Vi gör en bra match och visst borde vi ha avgjort det här tidigare sett till alla de chanser vi skapar och det stora spelövertag vi har, konstaterar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Efter att ESK tagit tag i taktpinnen omgående så skapades också den första heta målchansen i minut 10:e. Det är Thelma Lindblom som är igenom och har ett friläge, men gästernas keeper Sara Holmgren gör en fantastisk räddning till en resultatlös vänsterhörna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter sedan att dominera i spelet, men blir ganska trubbiga i sista delen av offensiven. Det gör att de där riktigt heta chanserna uteblir fram till det är spelat dryga halvtimmen. Då kommer en snygg kombination där Stina Roswall sätter in bollen på Lindblom, men åter igen står Holmgren i vägen.

Foto: Kent Lundqvist

0-0 i halvtid med det stora spelövertaget är verkligen inte godkänt. ESK skulle fortsätta i att föra matchen och nu skulle hemmalaget bli rakare och skapar också en mängd med heta chanser att ta ledningen.

Foto: Kent Lundqvist

Redan med 4 minuter spelat kommer ett bra tryck mot FSK målet som slutar med att ESK får en vänsterhörna som Maria Hagman slår bra. Bollen landar mitt i högen av spelare och på en andraboll så klipper Lina Rosengren till med högerfoten och bollen går i mål till 1-0 otagbart för Holmgren.

Foto: Kent Lundqvist

ESK går sedan för ett avgörande och med dryga timmen spelad så är det nog många med mig som tror att det är 2-0. Ett bra kombinationsspel där Lindblom sätter bollen till Roswall och hon hittar en fristående Maja Olsson med öppet mål, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande FSK är egentligen chanslösa hela matchen, men med 65 minuter spelat blir det rörigt defensivt hos ESK som bjuder på en tilltrasslad situation där tillslut Hagman kan rensa undan bollen på mållinjen. Kort därefter så har gästernas Ida Rexhammar en farlig frispark som går via hemmakeepern Agnes Vilén i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

– Onödigt att vi skall sätta oss i den situationen och det var tur att vi fick undan bollen där, medger Hemlin.

Sedan blev det spel mot ett mål och det var ett smärre mirakel att inte ESK gör fler mål i matchen. Roswall, Ida Ackelman och Alice Lindberg har varsitt avslut i ribban och Josefin Sundström har ett par riktigt heta chanser, men 1-0 står sig matchtiden ut och ESK har därmed tagit säsongens första seger.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi vinner såklart och vi kvitterar ut att vi har stunder i matchen där spelet sitter riktigt bra är vi får spela på en sådan här fin matta. Det ger bra energi till nästa veckas tuffa uppgift med Bele på bortaplan, avslutar en nöjd ESK-tränare.

Enköpings SK – Films SK 1-0 (0-0)

Målen, 1-0 (49) Lina Rosengren

Spelarbetyg ESK:


Maria Hagman


Lina Rosengren


Sara Odeheim/Ida Ackelman

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar