Sagström till finalspel i LA?

Foto: Privat

En bra avslutning Madelene Sagström på Wilshire Country Club räddade en plats i finalspelet.

Att det är tufft där ute på Wilshire Country Club för Madelene Sagström och övriga världseliten är fakta. Det är många som fortsatt får slita för att hitta röda siffror, när spelare är topp 28 på +1 så förstår man att det är slitigt där ute.

Madelene jobbar med sin prestation i spelet och det fortsätter att svaja rejält. Andra rundan startar bra för Madelene som gör två par, två birdies och en sur bogey på de inledande fem hålen och är på +2 totalt. Sedan kommer en rejäl dipp på de tre efterföljande hålen där hon gör bogey, dubbelbogey och bogey och totalt +6. Madelene samlar sig dock och avslutar utrundan med att göra ytterligare en birdie vilket gör att hon vänder på +5.

På hemrundan samlar sig Madelene och spelar mer jämnt. Efter 13 spelade hål är det +4 efter 3 par och en ny birdie. Tyvärr kommer sedan en ny bogey och hon är på +5. Hon behöver nu minst en birdie till och resten par för att ta sig till finalspel och det lyckas Madelene med! Hon stannar på +1 för dagen och +4 totalt vilket ger en plats i helgens finalspel.

Leder gör Thailändska Moriya Jutanugarn på -8 och bästa svenska är Pernilla Lindberg på +2.

Övriga svenskor: Caroline Hedwall +6, Dani Holmqvist +6, Anna Nordqvist +10.

Highlights från andra rundan >>>

Resultatlistan >>>

 

Lämna ett svar