Sagström skrotade banan!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström svarade för en magisk ”Moving Day” på Aviara Golf Club.

Att det var ”Moving Day” i Kia Classic på Avira GC tog Sagström fasta på och och gick från botten till toppen med den, så här långt, lägsta scoren i tävlingen.

Det skulle dock starta illa för Sagström som kommer illa på det och rullar i en dubbelbogey på hål 1. Då hände något med Enköpingstjejen! Hon släppte axlarna, attackerade och öste i birdies. Allt såg helt plötsligt så lätt ut och när Sagström hålar ut på 9:an så har hon med sig, efter hål 1, 7 birdies och 1 par!

Med -3 på scoren så är Sagström plötsligt med och hugger på en topp 10:e placering i tävlingen. Det skulle komma att bli bättre!

En stark öppning med två par och två birdies ger -5 och nu är det absolut toppkänning för Sagström. Tyvärr kommer det en bogey på korthållet efter, men det la hon åt sidan omgående och svarade för par & birdie innan det nu var dags för spökhålet.

Det grymma 17:e hålet har under de två inledande rundorna gäckat Sagström som gjort dubbelbogey båda gångerna. När bollen rullade i kopp så var det spöket utjagat från banan och Sagström gick till 18:e med en birdie på scoren.

En stabil avslutning med ett par ger Sagström fina 64 slag på scoren, totalt -6, och en delad 5:e plats i tävlingen. Under söndagens finalspel så går hon nu ut tillsammans med Brittiskan Mel Reid (-7) och  Lexi Thompsson (-6).

Leder tävlingen gör fortsatt Sydkoreanskan Inbee Park på -12.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist -2, Pernilla Lindberg +8, Dani Holmqvist MC, Linnea Ström MC.

Lämna ett svar