Sagström på Hawaii!

Foto: Privat

LPGA Touren har tagit plats på Hawaii och Madelene Sagström är bra med efter den första dagen av  Lotte Championship på Ko Olina GC.

Madelene Sagström fick en bra start på årets upplaga av Lotte Championship på Hawaii. Om hon upprepar det hon gjorde förra året på denna tävling blir hon att räkna med i toppen. 2017 startade Madelene med att skjuta en 73 runda (+1), men sedan lade hon i en högre växel och stannade på -5 och en 47:e plats.

Madelene som startade på hål 1 gjorde första 9:e hålen stabilt, 7 par en bogey och en birdie. På hemvägen var det lika stabilt, men nu kom det en skön birdie på 17:e hålet och par på det 18:e hålet, det gav 71 slag (-1) och en 15:e plats efter första dagen.

Det som kanske var mest positivt var att Madelene som senast hade problem att hitta upp på green på rätt antal slag nu gjorde det och gav sig själv chansen att hitta röda siffror.

Den hetaste svenskan just nu är dock majorvinnare Pernilla Lindberg, trodde vi. Hon kom ut suveränt och var bogeyfri efter 9 spelade hål, 6 par och tre birdies. Hemvägen blev dock en smula svajigare, för att vara henne, 6 par en birdie och två bogeys gav 70 slag (-2) för dagen och en blygsam 11:e plats.

Madelene Sagström & Pernilla Lindberg överglänstes dock av en svensk Rookie!

Foto: Privat

Hon klev in på undertouren ”Symetra” i mitten på mars. Knappt en månad senare så kliver hon nu rakt in som Rookie på LPGA bland de stora och gör ett rejält avtryck. 22 åriga Martina Edberg spelandes för Hooks GK som i december 2017 kvalade till sig ett så kallat ”conditional”, vilket ger henne möjlighet att spela vissa tävlingar på LPGA 2018, samtidigt som hon har full spelrätt på undertouren Symetra tour.

Helt respektlöst och bra gick Martina ut på dem första 9:e hålen, med start på hål 10:e. Hon rullade i 3 birdies och 3 par på dem inledande 6 hålen. Sedan kom tyvärr en lite dipp under dem tre sista hålen för dagen med två sura bogeys och ett par vilket gjorde att hon vände på -1. På hemvägen skrotar dock Martina banan, hon är -4 efter fyra spelade hål! Sedan håller hon i spelet mycket bra och gör raka par hela vägen in och stannar på imponerande 68 slag (-4) och en delad andra plats i tävlingen endast ett slag bakom ledarinnan och världsettan, Kinesiskan Shanshan Feng.


Övriga svenskor: Camilla Lenarth 73 (+1), Anna Nordqvist 75 (+3), Dani Holmqvist 76 ( +4).

Se höjdpunkter från första dagen >>>

Resultatlistan >>>

Lämna ett svar