Sagström missade finalspelet i Kalifornien!

Foto: Privat

Madelene Sagström fick lite av en mardrömsstart på LPGA Mediheal Championship och hämtade sig aldrig från det vilket gjorde att hon missade finalspelet.

Madelene hade ingen stor dag på första rundan av LPGA Mediheal Championship spelades på Lake Merced Golf Club. Tyvärr kunde hon inte svara upp under andra dagen så det räckte för finalspel.

Spelet blev bättre, men det var försent kan man lugnt säga. Under dem inledande 9 hålen av andra rundan fick Madelene slita ont. Hon startar med två raka par och sedan startade raset. Fyra bogeys och två par efter 8 spelade hål gav hela +8 på scoren och en elak uppförsbacke!

Det blev någon form av jävlar anamma rektion direkt! Madelene visar nu varför hon spelar på LPGA Touren! Hon avslutar sista 9:e med att göra en bra birdie och på hemvägen var det riktigt bra spel. Ny birdie på hål 10:e och när Madelene rullar i bollen på det 18:e spel-hålet har hon gjort 6 par med mersmak och två birdies, men +4 räckte inte, tyvärr. Hon stannar på en 84:e plats.

Caroline Hedwall som var i delad ledning på -4 efter första rundan slutade på en delad 23:e plats med -2 och Dani Holmqvist som var på en delad 10:e plats slutade på en 66:e plats med +7. medans Pernilla Lindberg missade finalspelet på +8.

För att kora en vinnare krävdes ett särspel mellan Nya Zeeländskorna Lydia Ko och Minjee Lee. Det avgjordes på det första särspelshålet där Lydia visade varför hon varit världsetta! Minjee gör en birdie, men Lydia sätter en Eagle putt och tar hem segern!

Se höjdpunkter från finaldagen här >>>

Resultatlistan >>>

Lämna ett svar