Sagström med i toppen!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström har öppnat bra och ser stark ut i årets första tävling i Asien på LPGA Touren.

Efter att Sagström inte alls nått någon nivå i den senaste tävlingen på Touren så kom hon tillbaka med besked när LPGA tagit sig till Asien och ”Asiens Major” HSBC Womens World Championship som avgörs på Sentosa Golf Club’s Tanjong Course.

På de första 9:e hålen så var det otroligt stabilt och bogeyrent. Det rullade i par efter par innan det tillslut kom en skön birdie på hål 8:a. Efter ett nytt par på nian så vände det hemåt med – på scoren.

En bra start är alltid bra och det fick Sagström på hål 10:e där dagens andra birdie, snyggt och prydligt, rullade i kopp. Det gjorde att hon tog ett rejält skutt uppåt i resultatlistan och var i det här läget topp 10:e med -2.

Det darrar då till en smula i spelet! På det 11:e så kommer tyvärr dagens första bogey och frågan nu är om Sagström kan skaka av sig detta och hitta in i spelet igen. Svaret kom med besked! Sagström dundrar ut en bra drive på hål tretton, som är ett par 5 hål. Ett kanoninspel ger henne en bra eagle putt som hon sänker behärskat och Sagström är åter topp 10:e med -3 på scoren, bara två slag bakom då ledande Sophia Popov från Tyskland.

Sagström följer upp det med två stabila par och sedan kommer en ny bra birdie och hon är nu på en delad 7:e plats med -4 vilket är 1 slag från ledning i tävlingen. Tyvärr så blir det en bogey på 17:e och ett par på 18:e som gör att hon faller tillbaka till en delad 14:e plats efter första dagens spel.

Tävlingens andra svenska – Anna Nordqvist stannade på +2 och är delad 55:a. Leder tävlingen gör Sydkoreanskan Inbee Park på -8.

Lämna ett svar