Sagström hittade rätt!

Foto: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström var uträknad men kom tillbaka och är klar för finalspel i Gainbridge LPGA på Lake Nona Golf & Country Club.

Sagström gick ut med svaga +5 i bagaget och det skulle bli rejäl uppförsbacke under de första 9:e hålen. Hon öppnar med fyra raka par, men på dagens femte hål så kommer en trippelbogey vilket ger +8 på scoren! Aj aj, där rök nog alla chanser att klara cutten och finalspel som titelförsvarare?

Men efter tre raka par så kom en förlösande birdie på hål 9:e för dagen och Sagström vänder hemåt på +7. Jakten på finalspel började. Hon knyter verkligen näven i fickan och lyfter sitt spel som i normalt är bortskämda med att få se ute på banan.

Fem par och tre birdies senare står hon på det 18:e och sista hålet för dagen och kanske tävlingens sista för Sagströms del? +4 på scoren genererar ingen finalspelsbiljett! Känslan var att hon gick ut på det sista hålet och körde ”må det bära eller brista”. Det bar hela vägen med ett magiskt avslutningshål där Sagström rullar i en eagle (två under par) och stannar på +2 och en plats i helgens finalspel var säkrat.

Glädjande var att även Annika Sörenstam klarade sig vidare till finalspel.

Leder tävlingen gör fortsatt Nyzeeländska Lyda Ko på -10. 1 slag efter är Amerikanskan Nelly Korda på -9.

Övriga svenskor som startar: Dani Holmqvist -3, Pernilla Lindberg par, Linnea Ström par, Anna Nordqvist par,  Caroline Hedwall +4 (MC)

  .

 

Lämna ett svar