Sagström går ut som titelförsvarare!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström går ut som titelförsvarare av Gainbridge LPGA och får fint sällskap i bollen på Lake Nona Golf & Country Club.

Säsongen 2020 vann Madelene Sagström sin första titel på LPGA Toren – Gainbridge LPGA som då spelades på Boca Rio GC.

– Jag vet att jag är en LPGA-vinnare, men ibland glömmer du det för att du befinner dig i din egen bubbla, säger Sagström på LPGAs hemsida. Det är bara gå ut och göra mitt bästa. Det jag kommer att bli mest upphetsad över är det gröna gräset, att kunna höra och se en boll flyga. Det skall bli kul.

Helsvensk 3-boll slår ut ikväll kl.18.25 svensk tid på Lake Nona utanför Orlando, Florida.
Nu är det dags att försvara titeln för Sagström som tillsammans med övriga världseliten under dagen går ut på Lake Nona Golf & Country Club för att spela årets upplaga av Gainbridge LPGA. Hon gör det tillsammans med inte mindre än Annika Sörenstam, spelar sin första tävling på touren sedan 2008 och har tävlingen som en del av uppladdningen inför US Senior Women’s Open i augusti. I samma boll går även Anna Nordqvist.

Övriga svenskor som startar: Caroline Hedwall, Linnea Ström, Pernilla Lindberg, Dani Holmqvist.

Fakta Madelene Sagström:

Bild: Privat

Hemstad/bosatt: Enköping/Orlando, Florida.
Född:  13 november 1992

Kvalificerad för LPGA Touren: Vann Symetra Tours Volvik Race 2016 som gav kortet för LPGA Touren-medlemskap säsongen 2017
Rookie Year:  2016/2017
Säsonger på LPGA Touren: Fjärde säsongen

Segrar på LPGA: 1 Gainbridge LPGA

Övrigt i karriären:
Sagström är den 12:e spelaren från Sverige som vinner på LPGA Tour, och den första sedan Pernilla Lindberg vann ANA Inspiration 2018, Sex topp 10-placeringar med bla. en andraplats på Pure Silk Championship 2019, European Solheim Cup-teamet 2017 (1-2-0), Team Sweden vid UL International Crown 2018 (1-3-0), Var Årets Symetra Tour Player och Gaelle Truet Rookie med tre segrar och 12 topp 10-placeringar, 2015 examen från Louisiana State University (psykologi).

Lämna ett svar