Sagström fortsatt i ledning!

Foto: Privat

Madelene Sagström är fortsatt i ledning efter att ha gjort en ny bra runda på Boca Rio GC, hon gick runt på -5 och leder nu på -15 inför söndagens finalspel!

När vi på Lokalsport.nu får kontakt med Madelene är hon såklart lyrisk över spelet och läget hon satt sig i inför den sista dagens spel på Boca Rio GC.

– Jag är jättenöjd med spelet. Det var stabilt och jag spelade bra fram till green och hade puttarna med mig. Efter 9:e hålet så var känslan att jag inte skulle fega ur utan fortsätta att attackera som jag gjort och det gick ju bra. Banan är fantastisk och jag ser nu med spänning fram emot vad jag kan göra under avslutningen, säger Madelene Sagström

Madelene Sagström som har tre titlar på Symetra Touren, en nivå under LPGA-touren under 2016. Men på högsta nivån har hon aldrig vunnit. Sagström levererade en del bra resultat under 2017 och togs så småningom ut som ett wildcard av Solheim Cup-kaptenen Annika Sörenstam. Men därefter har det inte gått fullt så bra för Sagström som många hade väntat sig – fram till nu.

Hon följde upp fredagens fantastiska spel med att göra en bogeyfri runda på lördagens ”mowing day”. Sagström träffade samtliga 18 greener på rätt antal slag och gjorde ”som sagt” inte en enda bogey den tredje rundan. Hon spelade ruggigt stabilt och rullade i 13 par och fem bogeys vilket gjorde att Madelene slutade fem slag under par för dagen (totalt -15) och leder med två slag när 18 hål återstår.

Tvåa är världsfemman Hasa Natoaka på -13 och Sei-Young Kim och Danielle Kang skuggar i sin tur henne på -12.

Övriga svenskor som startar är: Linnea Ström -3, Pernilla Lindberg -2, Anna Nordqvist +2, Dani Holmqvist MC, Caroline Hedwall MC.

Lämna ett svar