Sagström bra med i Volunteers of America Classic.

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström svarade för en bra första runda av Volunteers of America Classic i Texas.

Det var ett minst sagt kallt och blåsigt under den första rundan av Volunteers of America Classic som spelas på Old American Golf Club.

Madelene hanterade det hela mästerligt och står efter en hygglig runda i slagläge med en delad 10:e plats. Hon fick lite av en drömstart och man undrade vart det skulle ta vägen när hon på de två första hålen rullar i raka birdies! På de resterande 7 hålen var det mer mänsklig golf och det blir -2 när det vänder hemåt och det är ett mycket gångbart resultat.

Just två slag under par är i detta läge lika med en plats i toppen i resultatlistan. Att Madelene visar att hon på allvar är med och hotar en framskjuten placering påvisade hon även under de sista 9:e hålen även om det blev 7 par och två sura bogeys. Hon stannar på par för dagen, men det är ett bra resultat och hon stannar på en delad 10:e plats inför andra rundan.

Tävlingen fick blåsas av, men då med endast 10-15 spelare kvar av de 96 som startar.

Leder tävlingen, så här långt, gör Engelskan Charley Hull. Hon gjorde 3 under par (68 slag) och är i ensam ledning. Amerikanskorna Jennifer Kupcho och Jessica Korda tillsammans med Thailändska Pornanong Phatlum skuggar på andra plats med -2.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist -1, Linnea Ström Par, Pernilla Lindberg +4.

Lämna ett svar