Sagström 24:a i Singapore!

Foto: Privat

Madelene Sagström gjorde en bra första tävling i Singapore på LPGA tävlingen – HSBC Women´s World Championship!

Madelene Sagström som gjorde sin första start någonsin i Singapore på LPGA Touren avslutade bra på Sentosa Golf Club, Tanjong Coursei. Under söndagens finaldag av HSBC Women´s World Championship gick hon runt på -1 (71 slag) och stannade på en 24:e plats och är fortsatt bästa svenska i tävlingen tillsammans med Anna Nordqvist.

Madelene spelade fortsatt ruggigt stabilt och gjorde på de första nio hålen 6 par och två birdies, men tyvärr också en sur bogey. Hon vänder således på -7 och har häng på en framskjuten placering.

På hemvägen startar det ned par på hål 10 & 11:a innan dagens andra bogey rullar i kopp. Madelene svarar dock omgående med en bra birdie och var på -7 igen efter 13 spelade hål. Det var sedan stabilt spel under dem fem sista hålen, men puttarna ville inte riktigt hitta fler birdies vilket gör att Madelene stannade -7 vilket gav en bra 24:e plats.

Om totalsegern var det knallhårt och mycket – mycket spännande. Det såg länge ut som att det skulle bli särspel mellan amerikanskan Michelle Wie och sydkoreanskan Jenny Shin. Båda spelarna gör 65 slag för dagen, men på det 18:e och sista hålet leder Shin på -17 mot Wie på -16, det slutar med att amerikanskan gör en snygg birdie och sydkoreanskan darrar och tappar två slag genom att avsluta med en bogey. De gjorde att Wie vann med -17 och Shin blev delad tvåa med kanadensiskan Brooke M. Henderson, amerikanskorna Danielle Kang & Nelly Korda.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg 57:a (+5).Se hela resultatlistan här >>>

Nästa tävling på LPGA Touren – Bank of Hope Founders Cup i Phoenix (Arizona)

 

Lämna ett svar