Rutin fällde avgörandet i derbyt på Futurum.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Håbo FF ställde en tidig fråga men fick tillslut ge sig i E18 derbyt hemma mot tabellettan Fanna BK.

Det var HFF som startade derbyt bäst och redan i den 6:e matchminuten så gör hemmalagets Lukas Madsen 1-0 efter en riktig bjudning av FBK defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Det var sedan mycket HFF under den första halvtimmen där FBK inte alls får ordning på något eget spel. En farlig frispark slagen av Andreas ”Tosse” Larsson var vad gästerna mäktade med.

Foto: Kent Lundqvist

HFF hotar gång efter annan, men lycka inte trycka in 2:an. Istället är det FBK som under den sista kvarten jämnar ut spelet och börjar hitta mer rätt offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av halvleken så har Joakim Pettersson en fin chans på en andraboll efter en hörna, men avslutet går utanför. Samma Pettersson skulle ta revansch med tre minuter kvar av halvleken. Med ett välavvägt avslut från nästan mittcirkeln så gör han 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Innan halvleken är slut är det mycket nära att HFF återtar ledningen när Madsen får en jättechans framför mål, men han nickar utanför.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra start av oss där vi är passiva aktörer under de första 30 minuterna. Vi jobbar oss dock tillbaka och kan också få till en skön kvittering här innan halvtidsvilan. Vi talade om att ligga närmare HFF i spelet utan boll och jobba mer md att få ut bollarna på kanterna för att kunna hota mer och bättre, berättar FBK-tränaren Ali Fares.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra första halvlek och vi är närmare 2-0 än 1-1. Vi sätter vårat presspel bra och allt som oftast lyckas återerövra bollen högt upp i planen. Vi några målchanser som vi måste göra mer av för att vinna dessa matcher. Så otroligt surt att släppa in 1-1 innan halvtid på det sättet. Men klassaktion av Fannas spelare, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

FBK kommer också ut stark i den andra halvleken som bara är några minuter gammal när ”Tosse” får bollen i bra läge. Han måttar med vänsterfoten och skruvar snyggt och prydligt in 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det mycket FBK som omgående skapar två heta chanser att utöka sin ledning, men två bra parader av hemmakeepern räddar hemmalaget kvar i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

HFF ser nu påtagligt slitna ut och mäktar inte med att flytta spelet över på offensiv planhalva. FBK är starkare i allt och med kvarten kvar att spela så avgörs matchen. Efter bra spel av FBK så landar bollen framför mål hos en fristående Micael Tuhkanen som fastställer slutresultatet till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi tar över helt här i andra. HFF är ett bra lag, men idag visade vi att vi är bättre och vinner rättvist, avslutar en nöjd FBK-tränare.

– Andra halvlek gillar jag inte alls. Kommer inte alls upp i samma nivå som i första halvlek. Varken spelmässigt eller skapade chanser. Fanna straffar oss tyvärr och det är åter igen en klassaktion vid 1-2 och till 1-3 får de också hjälp med slarv i speluppbyggnaden. Vi har liksom inget svar på det, förutom en halvdan forcering med långa bollar som inte resulterar mer än i dueller som Fanna med ett mer fysiskt lag vinner majoriteten, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Fanna BK 1-3 (1-1)

Målen: 1-0 (6) Lukas Madsen, 1-1 (42) Joakim Pettersson, 1-2 (50) Andreas Larsson, 1-3 (83) Micael Tuhkanen.

Spelarbetyg:


Joakim Pettersson FBK


Jonathan Sjögren HFF


Andreas Larsson FBK

 

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar