Robert Kimby klar för nytt uppdrag!

Foto: Kent Lundqvist

Hockey: Efter en positiv säsong lämnar tränare Robert Kimby Allsvenska Almtuna för ett nytt uppdrag.

Det har varit positiva säsonger för Bålstasonen Robert Kimby som kom från en succésäsong i Björklöven som assisterande till Almtuna och huvudansvarig.

– Självklart tråkigt att vi inte kunde ta oss längre i slutspelet men på det stora hela tycker jag det varit en positiv säsong där vi tagit kliv under hela året och ägt vårat eget spel. Många spelare som tagit ett bra ansvar och en grupp som jobbat tillsammans, berättar Kimby.

Att spela på den här nivån gör att man har förväntningar på många saker, men resultat och spel är det som kanske står i förstarummet.

– Jag ska inte säga att det gått över förväntan, men de har varit väldigt kul att se vilka kliv vi tog i spelet med puck, att vi hela tiden vågat och haft tro på det.

När man tittar tillbaka på en säsong så är det såklart många saker som man vill och borde gjort på annat sätt för att hitta bättre resultat och fler vunna matcher.

– Det har självklart funnits många saker man utvärderar efter säsongen som man hade velat skruva på men överlag tycker jag att vi följt vår plan på ett bra sätt. Vi fick bland annat inte riktigt till spelet under övertid och där hade man gärna fått bättre ordning för att plocka fler poäng.

Vad säger du om ditt jobb som ansvarig och det team du haft runt om kring dig denna säsong.

– Personligen tycker jag det fungerat bra, jag har haft ett jättebra team vid min sida som tagit bra ansvar och dragit ett stort lass. Tycker alla kan va stolta över sitt arbete.

Att det svänger i Hockey vet alla inblandade och att det är en färskvara med både spelare och tränare/ledare är heller inget nytt under solen. Nu avslutar Kimby sitt uppdrag i Uppsala och Almtuna för att ta sig an ett annat uppdrag.

– Det stämmer. Jag skall nu satsa på min civila karriär. Känner nu att jag behöver ta nästa steg i mitt och min familjs liv och valde därför att avsluta mitt kontrakt i Almtuna. Det skall bli intressant och spännande att göra något helt nytt och få gå in i ett annat sätt ta sig fram i vardagen, skrattar Kimby avslutningsvis.

Lämna ett svar