Revansch för ESK?

Foto: Kent Lundqvist

Serieledande Enköpings SK har revansch att utkräva på Vaksala SK för den bittra eftersmak förra säsongens 1-2 förlust lämnade på bortaplan.

Tror många av oss minns det som igår när förra säsongens serieseger gick upp i rök på bortaplan mot VSK som minst sagt strulade med vad som gällde med underlag. Nu är det nya insatser och man kan tro att det är ett laddat och taggat serieledande ESK som åker för att ta revansch.

– Förutsättningarna i denna match förra säsongen var enligt mitt tycke under all kritik av externa anledningar. Nu åker vi dit och är medvetna om vad vi står inför, så där är vi bättre förberedda. Men vi har en motståndare också som är kraftfulla och spelar ganska rakt med mycket inspel/inlägg och även jobbiga på fasta situationer, så det gäller att vara på plats. Som tidigare nämnt så kommer inte underlaget bjuda upp till några finesser så vi måste anpassa oss efter det. Tuff match att vänta, menar tränare Martin Andersson.

Hur veckans förberedelser varit som serieledare?

– Tror ingen känt någon skillnad på veckan av tabellaspekten – som vi inte pratar om – istället har vi försökt hålla intensiteten uppe. Vikten av just intensitet i träningarna tror jag kommer vara avgörande då det är så kort tid kvar av vårsäsongen med tre matcher och lätt hänt att ”man tar semester i förtid”. Målet är att behålla skärpan och skapa så bra förutsättningar för hösten, berättar Martin.

Vad blir viktigast för att hitta fram till seger?

– Att alla tar ett stort ansvar och inte fuskar då underlaget kommer skapa en mängd oförutsägbara situationer. Lojalitet och koncentration kommer att vara nyckelorden i samband med vårat sätt att vilja agera i morgon. Om det räcker till seger visar sig, avslutar Martin.

Sagt om motståndet:
Nästjumbo med 7 poäng på kontot. Blixtrar dock till då och då, har tex. vunnit hemma mot Vallentuna med 1-0 och just hemma är VSK starka och har bara en förlust denna säsong. 

Nyheter i truppen:
Hugo Östlund Rödlund har haft problem under senare delen av veckan med sin fot så han är osäker, Utöver det ska truppen vara intakt.

Matchfakta:
Vaksala SK vs Enköpings SK, Herr div.3, 10:e omgången.
14:00 på Årsta IP konstgräs.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar