Respektabel avslutning för seriesegrande ESK?

Foto: Kent Lundqvist

ESK som säkrade seriesegern och ett div.2 kontrakt i förra omgången av Herrtrean ställs idag hemma på Enavallen mot ett mycket formstarkt Vaksala SK i sista hemmamatchen för i år.

Vi minns känslan från förra veckan, torsdagskväll, seger med 5-0 och seriesegern & avancemanget skapade en enorm glädje i laget, men framförallt en enorm lättnad – Det är klart nu!

Foto: Kent Lundqvist

Nu nio dagar senare är det dags att släppa detta och gå igång med ansvarstagandet igen. Frågan är ju hur den tiden nyttjats av seriesegrarna och det nyblivna div.2 laget?

– Vi har konstaterat fakta och försökt fråga oss själva hur vi vill avsluta säsongen. Alla är överens om att vi ska göra det på absolut bästa sätt, då gäller det ju att glömma det som varit och köra vidare. Resultatet av detta avslöjar sig på lördag och helgen därpå. Annars har väl träningsveckan rullat på som vardagligt, berättar ESK-tränaren Martin Andersson.

Hur kommer ni hantera de återstående två omgångarna med tanke på just det?

– Det finns ju inget resultat för oss att spela om och klart det kommer påverka, säger jag något annat så ljuger jag. Några procent gällande attityd och inställning kommer per automatik att droppa av till matchen i morgon, men även till helheten som är kvar. Det är ju den biten som vi måste hjälpas åt med så vi inte hamnar i en skitavslutning och alla är förbannade. Nu blev det lite negativ laddning, men så behöver det absolut inte utspela sig. Nu kan vi ju faktiskt gå ut avslappnat till match utan eventuella nervknutar och noll att bevisa. Istället kan vi fokusera mer på specifika saker och den gemensamma prestationen. Finns det ens bättre förutsättning än så? Ja, vi får se vad vi är gjorda av i det avseendet då det är en ny upplevelse för oss, konstaterar Martin.

Vad tror du på för matchbild imorgon mot Vaksala och hur skall ni vinna?

– Vaksala måste ta poäng och kommer vara fokuserade, men också bräckliga antar jag och med det menar jag mentalt lättsårade. Frågan jag ställer mig är hur dem kommer se ut i sin defensiva attityd, högt aggressivt eller lågt och försiktigt? Jag hoppas på det sistnämnda får då kan jag berätta exakt hur denna matchen kommer se ut. Men nu vet vi ju inte det på förhand så det gäller att vara förberedd på bägge delarna. Vi ska i alla fall försöka var oss själva och sträva efter att göra matchen till våran, gör vi det kommer vinstchansen att öka, avslutar ESK-tränaren.

En som inte kommer till matchstart är Mohammed Ibrahim.

– Nej jag vill inte chansa nu när det känns så bra i kroppen och allt är på väg åt rätt håll. Jag vill helt enkelt inte riska nästa säsong då det fortfarande inte är 100 % återställt med skadan. Nu har jag börjat laddningen inför nästa säsong, skrattar en glad och nöjd Ibrahim.

Sagt om motståndet:

Jagar nytt kontrakt i herrtrean och har visat form de senaste omgångarna. Kommer med fyra raka utan förlust och har bland annat rakat av topplagen Vallentuna, Märsta och senast körde man över Kerburan med hela 5-2!

Nyheter i truppen:

Gustaf Persson spelar inte (knäskada), Victor Wernersson vilar med en sliten ljumske och Ibrahim (läs ovan).
Skadade: Jonatan Åhlin, Bruno Dal Monte.

Senaste mötet:

Vinst för ESK med 4-2 (4-0) på bortaplan.
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Enköpings SK vs Vaksala SK, Herr div.3, 21:a omgången.
14:00 på Enavallen, Fri Entré.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar