Respass för EHF i USM steg 3!

EHF nådde inte hela vägen i USM steg 3. Foto: Kent Lundqvist

Lite oväntat åkte Herrhandbollsjuniorerna i Enköping ur USM steg 3 där man slutade 3:a i gruppen.

Det grinade illa för EHF i USM spelat där målskyttet ställde till det och precis som förhandssnacket handlade om så var första matchen mot Redbergslid IK nyckelmatchen.

– Mot RIK kändes det som lite för mycket respekt och en ganska elakt bra spelandes målvakt hos dem, som var det som gjorde den stora skillnaden. Vi kom liksom aldrig riktigt in i det till 100%, under 0-5 direkt, åt sen ikapp, för att sen dippa igen i spelet, vilket såklart aldrig känns jättebra… Dem var bra, inget annat ska vara sagt – men vi var inte uppe i nivå av vad vi klarar av, konstaterar tränare Rickard Bäcklin.

EHF vs RIK 16-23 (7-12)
Målskyttar EHF: Erik Widén 5, Marius Brudvik Norell 4, Anton Lindblom 3, John Lagö 2, Anton Sörman, William Eriksson.

Nu var EHF tvungna att vinna resterade matcher för att ha en chans till avancemang och nästa match stod mot H43 Lunds HF och det skulle bli tufft.

Mot H43 gav vi bort steget litegranna. Där får vi en kanonstart och för spelet – men sen går allt i stå… Eller egentligen inte helt, då vi bränner säkert 15 riktigt bra målchanser i matchen, och däri låg skillnaden mot dem. I kombination med att vi släpper alldeles för mycket enkla bakåt. Dem är bättre laddade än oss och vill mer och det är bara att bita i för vår del, menar Bäcklin.

EHF vs H43 23-27 (11-12)
Målskyttar EHF: Anton Lindblom 7, Marius Brudvik Norell 6, Gustaf Johansson 5, Anton Sörman 2, Erik Widén, David Mellberg, William Eriksson.

Nu återstod sista matchen i gruppen och det mot Karlskrona och nu skulle det äntligen lossna.

Redan borta från vidare avancemang, visar vi plötsligt vilket bra handbollslag vi kan vara när vi är med rätt ”mind-set” och är beredda att jobba klart alla försvars- och anfallsspel. Vi står bra bakåt. Får räddningar, kan utnyttja omställningarna rejält, och sätter ett jobbigt tryck för dem att hantera uppställt, berättar Bäcklin som summerar:

– Man kan hoppas att vi lärt oss massor av detta, för det var 15 ganska uppgivna spelare efter helgen, även om vi i övrigt haft en kanonhelg med gänget, som nog samtliga kände att det här både borde, kunde och skulle vi ha gjort och hanterat bra mycket bättre och ordentligare. Resultaten ljuger sällan; men ser man till vad vi gjorde mot Karlskrona så vore det en lögn att påstå att man inte var lite lätt besviken såhär när man sitter och landar skeendena från helgen på måndagsmorgonen…

EHF vs Karlskrona 33-18 (18-7)
Målskyttar EHF: Anton Lindblom 8, William Eriksson 7, William Klingvall 6, Albin Sandell 4, Marius Brudvik Norell 2, John Lagö 2, Erik Widén 2, Gustaf Johansson, Albin Sköld.


Alla resultat och tabell >>>

 

Lämna ett svar