Respass för EHF i SM!

Det blev inget avancemang för Saga Valgeborg och hennes EHF i SM. Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings lyckades inte ta sig vidare från SM spelet i Göteborg.

EHF spelade i helgen som gick steg 3 av 5 i Göteborg och spelplatsen Lillekärrshallen där Kärra HF stod som arrangör. Första matchen gick mot Särökometernas HK från Särö utanför Göteborg och det blev förlust med 17-22 (9-13)

Vi tyckte att det såg bra ut och att tjejerna var laddade inför match, men när domaren blåste igång matchen så var vi kvar i omklädningsrummet. Vi fick inget att fungera. Särökometerna var ett hungrigare lag för dagen. Tappade matchen redan i början av första halvlek och fick då jaga hela tiden, berättar tränare Håkan Axeen.

Målskyttar EHF: Lovisa Skagerlind 5, Hanna Karlsson 4, Fiona Wallén 3, Dunja Abu Moujeh 2, Saga Valgeborg, Sara Westerberg, Sandra Åkerman.

I den andra matchen mot Kärra HF var man nu tvungen att vinna för att ha en chans på avancemang. Det blev tyvärr en ny förlust och det ganska klart med 12-23 (6-14).

Andra matchen var mot Kärra. Då tänkte vi att nu jäklar har vi bestämt oss för att göra en bra match och kanske även vinna så vi hade en chans att gå vidare till steg 4, men vi är åter alldeles för mesiga och inte tar i så som man måste i ett SM. Vi får inte igång något spel, vill inte skita ner oss och då funkar det inte. Vi förlorade även den här matchen stort och då var avancemanget som bortblåst, konstaterar Håkan.

Målskyttar EHF: Vendela Tapper 2, Saga Valgeborg 2, Viktoria Hummelstedt 2, Kajsa Pihl 2, Maia Nysten, Nathalie Goro, Dunja Abu Moujeh, Sara Westerberg.

 

I den tredje och sista matchen spelade EHF mot Torslanda som redan var klara för avancemang och det blev återigen en klar förlust med 12-26 (3-12).

I denna match fick vi igång ett bra bolltempo, men tyvärr bara i sidled och inget framåt. I andra halvlek började vi springa och fick igång rörelse, så denna halvlek är godkänd. Men vi förlorade även denna match stort. Torslanda var ett riktigt bra lag med fart och bra skytte. Vi hade några spelare födda 01 med oss till detta SM, de skall inte skämmas över sina insatser, de klarade det riktigt bra, summerar Håkan.

Målskyttar EHF: Kajsa Pihl 5, Nathalie Goro 2, Dunja Abu Moujeh 2, Lovisa Skagerlind, Fiona Wallén 1, Sara Westerberg.

Se alla resultat och tabell >>>

 

Lämna ett svar