Reducerat HC Liljan föll!

Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt reducerat HC Liljan stod upp bra borta mot Boo HC i Hockeytrean men föll tillslut med 4-7 (1-3,2-2,1-2).

Liljan fick lite av en mardrömsstart på bortamatchen mot BHC och var i underläge med 0-2 redan efter 4,09 spelat. Laget skulle dock komma tillbaka i matchen då Jesper Johansson reducerar till 1-3 i spel fem mot fyra med 8,10 spelat av matchen. Tyvärr så svarar hemmalaget med samma mynt i slutskedet av perioden och gör 3-1 genom Magnus Nordén.

Det tog en stund för oss att hitta rätt då vi fick möblera om rejält med tanke på dem skador vi fick senast mot SDE, berättar tränare Alex Sjögren.

Liljan rivstartar dock mellanakten då Patrik Cederlöv reducerar till 2-3 redan efter 20 sekunder. Det skulle fortsatt bli ganska jobbigt för Liljan som på dryga minuter tappat till 2-5. Då väljer man att byta målvakt, in med debuterande Andreas Karlsson som var med istället för krasslige Pelle Olofsson.

Det ger väntad effekt då Anton Virtanen dryga minuten senare skickar in 3-5 och Liljan har kontakt igen.Istället för tryck på hemmalaget blir det för Liljan att freda sig under avslutningen av perioden då man drar på sig två raka utvisningar, men 5-3 till BHC står sig perioden ut.

Liljan rivstartar även den tredje och sista perioden och återigen är Cederlöv som reducerar till 4-5 och ger matchen ytterligare liv. Det är hårt jobb av Liljan för att få till en kvittering och man har bud på kvittering, men målramen räddar hemmalaget ett par gånger och istället avgöra BHC matchen med att göra 6-4 i svansen på en utvisning. Liljan tar timeout och chansar på att spel sex mot fem och då stänger hemmalagets Adnan Mlivic matchen med att göra 7-4 i öppen bur.

Det är tyvärr utvisningar som fäller avgörandet i den här matchen, dem gör ju tre av sina mål i powerplay. Synd att vi inte får till en kvittering efter 4-5 målet, då vet man aldrig vart matchen tagit vägen. Men som helhet så var det en kul match mot ett bra spelande BHC som förförsta gången mönstrade fullt lag i serien. Nu väntar en avgörande match hemma imorgon lördag mot Ormsta, avslutar Alex.

Boo HC – HC Liljan 7-4 (3-1,2-2,2-1)

Skott: 39–31 (12-8,16-12,11-11)

Målskyttar HCL: Patrik Cederlöv 2, Jesper Johansson, Anton Virtanen.

Utvisningar: 8 (4:2:2) – 18 (4:8:2)

Publik: 15


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar