Reducerat EIBK stod upp.

Foto: Kent Lundqvist

Innebandy: Ett starkt reducerat Enköpings IBK spelade en tuff bortamatch mot div.2 laget Sala IBK.

– Vi hade en ganska tunntrupp till matchen, många som var borta. Vart 12 spelare samt två målvakter. 2 var ganska krassliga så vi spelade på två femmor, blandade kedjor då ingen var intakt med de som brukar spela tillsammans, berättar EIBK-spelaren Louise Andersson som inte kunde spela pga. knäskada.

Första perioden är väldigt seg, det är en väldigt stor plan och EIBK försöker spela smart för att orka hela matchen vilket inte leder till några bra anfall.  Första målet i matchen kommer från hemmalaget. Efter en miss i kommunikationen mellan back och målvakt så kan Sala sno åt sig bollen och göra 1-0. Ganska snart så kommer även matchens andra mål och det är återigen Sala som gör det och ökar på sin ledningen till 2-0.

– I andra perioden pratade vi om att våga mer att ta ut oss lite mer. Vi byter lite i formationer och det ger ganska omgående effekt och resultat.

Efter halva perioden spelad så reducerar Madeleine Gelin till 1-2 efter ett skott från mittplan med trafik framför mål. Efter det kvitterar Michelle Svensson till 2-2 efter en snygg soloride!

– Vi har mycket tryck på deras mål, men Sala är farliga i sina kontringar.

Sala åker på en utvisning och EIBK spelar fem mot fyra, då försöker Emma Carlsson ”Zorra” men hemmalagets burväktare är med på noterna, men på returen sätter Sissel Wickström 2-3 på volley.

– I tredje perioden gör vi om igen, och den perioden handlar endast om kamp. Det är inte mycket fin innebandy, mycket klagande på domarna från båda lagen och fult spel från båda.

EIBK åker på en 5 minuter utvisning när det var spelat 14 minuter av perioden, Enköpingstjejerna gör det bra och klarar sig ur detta.

– I slutet av matchen är det mycket spänning, framförallt mycket kamp på planen. Men vi håller undan och vinner matchen med 2-3, en match där vi sliter för varandra och det blir en riktigt skön vinst. Olivia Wännerström gör en bra match i målet, och tycker backarna gör en strålande match! Blir spännande att möta Sala i returmöte hemma den 20/9, avslutar Andersson.

Sala IBK – Enköpings IBK 2-3 (2-0,0-3,0-0)

Målskyttar EIBK: 1-2 Madeleine Gelin, 2-2 Michelle Svensson, 2-3 Sissel Wickström.

Lämna ett svar