Reducerat EIBK hittade en ny seger!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings IBK vann borta mot Björklinge BK och hänger på i toppen trots manfall.

– Vi fick många avhopp innan matchen, bland annat Felicia Karlsson, Emma Carlsson och Evelina Widberg. Tre starka spelare i laget. Det som var roligt var att Frida Millros Thorell är tillbaka och spelade hela matchen! Vi ställde upp med två backpar, två centrar och tre forwardspar, berättar tvåmålsskytten Louise Andersson.

EIBK startar matchen ganska trevande, efter halva perioden kommer dock första målet. Frida levererar en diagonalpass till Hanna Adbirahman som gör 0-1. Två minuter senare så tar Andersson skott från mitten som Wendy Yap får på sig, men får med sig bollen och kan lägga in 0-2 som står sig resterande av perioden.

– Första perioden känner vi att vi inte får med bollen och vi kommer inte upp i nivå och måste höja oss och hålla mer boll. Vi får nästan starta andra perioden med två boxplay på rad. Men de gjorde vi bra och släpper inte till något farligt läge.

I andra perioden spelar EIBK sämre och tappar bollen ofta i farliga lägen. Som tur är var Felicia ”Wängan” Wängberg på topp och räddade flera frilägen. Med 5 minuter kvar av perioden hittar Ida Nyholm Andersson på kanten och hon kan lägga in 0-3.

30 sekunder senare kommer Linnea Lindberg ut på kanten och hittar Emma Brundell i mitten som kan vända om och snyggt lägga in 0-4.

– Resultatet känns inte rättvist då Björklinge har mer boll och bra tryck på vårat mål. I tredje gick vi ner på två kedjor och skulle försöka komma in mer i matchen.

Det startar tyvärr olyckligt då EIBK har tryck på hemmalagets mål och Björklinge får bollen efter en miss i markering och kan lägga in den i krysset bakom ”Wängan”.

Efter det åker Björklinge på en utvisning och EIBK gör ett likadant mål. Ida hittar Andersson ute på högerkanten och hon kan lägga in den vid första stolpen.

I mitten på perioden får Björklinge ett frislag mitt framför mål och lyckas på något sätt skjuta igenom hela muren i mål till 2-5. Direkt efter åker EIBK på en utvisning igen, men i boxplay drar Michelle Svensson sin spelare och kan snyggt lägga in bollen i bortre krysset.

2 minuter senare räddar ”Wängan” bollen och kastar långt till Lindberg som lägger in matchavgörande 2-7. Efter det är det Adbirahman som får göra sitt andra mål för matchen efter en bra kontring av Keli Franks och Lindberg. Med 3 sekunder kvar fastställer hemmalaget slutresultatet till 3-8.

– Känns skönt att vinna när vi inte spelar på topp och kliva upp på en andra plats i tabellen och lägga lite press på Frötuna som ligger först med 1 poäng före oss. Tycker ”Wängan” är överlägsen hela matchen, många frilägesräddningar och får även göra fjärde assisten för säsongen. Emma Brundell och Ida Nyholm förtjänar även ett extra plus tycker jag! Nu hoppas vi bara att alla håller sig friska och att vi får fortsätta spela resten av säsongen, avslutar Andersson.

Björklinge BK – Enköpings IBK 3-8 (0-2,0-2,3-4)

Skott: 33-25 (10-7,14-8,9-10)

Målen,

Period 1: 0-1 (08:02) Hanna Adbirahman, 0-2 (10:07) Wendy Yap.
Period 2: 0-3 (34:44) Louise Andersson, 0-4 (35:17) Emma Brundell.
Period 3: 1-4 (40:33) Malin Spinord, 1-5 (44:17) Louise Andersson, 2-5 (52:39) Selma Engberg, 2-6 (55:02) Michelle Svensson, 2-7 (57:28) Linnea Lindberg, 2-8 (59:31) Hanna Adbirahman, 3-8 (59:57) Malin Spinord.

Utvisningar: 2x2min – 3x2min

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar