Rånet på Härnevi IP!

Besviket i HBK efter en sur förlust på Härnevi IP. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK var absolut värda poäng hemma mot Danmarks IF i damfemman.

– Det var vi verkligen, men oförmågan att göra mål och små marginaler fäller avgörandet i den här matchen, konstaterar HBK tränaren Simon Axelsson.

Det var två pigga lag som drabbade samman, men med lite olika spelstilar där hemmalaget tjongade överraskande mycket långt och gästande och unga DIF försökte ta sig fram efter gräset med ett kombinationsspel.

Foto: Kent Lundqvist

Det gick väl sådär för båda lagen med sitt spel, men det kompenserades stort av intensitet och spelglädje. Vi det mesta man kan önska i underhållningssyfte med kamp, sköna sekvenser mm … mm …

Foto: Kent Lundqvist

Redan iden tredje matchminuten så kommer den första chans då hemmalagets Linnéa Ögren tar sig loss på högerkanten, men träffar stolpen. Det står sedan och väger fram och tillbaka, men HBK är lite hetare och i den 17:e minuten är det nära igen. Tea Hellberg står för en offensiv bollstöld och får fritt fram, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

HBK skulle dock få utdelning tre minuter senare. Efter en bra slagen hörna från höger kommer en andraboll ut till Tammy Silverlycka som med ett lobbskott över gästernas målvakt – Rebecka Caspersen lyckas göra 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Nu vaknar DIF till och vaskar fram ett par heta chanser. En bra slagen hörna av Vilma Wiberg i den 28:e minuten klackas mot mål av Jill Bister men rensas undan av en hemmaspelare.

Foto: Kent Lundqvist

Fyra minuter senare så får DIF ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet och den slår Wiberg med vänsterfoten lite överraskande efter gräset och i mål bakom hemmalagets keeper – Sara Svedberg till 1-1.

Under slutskedet av halvleken är det HBK som är närmast med ett par heta chanser där Rebecca Berglind är närmast med en bra slagen frispark som går straxt över överliggaren.

De inledande 25 minuterna av den andra halvleken blir ett stort ställningskrig mellan lagen som vägrar att ge upp några spelbara ytor. Men i den 70:e minuten så kommer en het chans och då för hemmalaget. Josefin Birgersson trollar sig igenom DIF defensiven och får fritt fram, men avslutet går även denna gång över.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då lossnar matchen igen och den blir högexplosiv med en skön intensitet. HBK är dock fortsatt laget som kommer till avsluten och chanserna. Hellberg tar sats och krutar bollen stenhårt i överliggaren och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna får nu ägna sig åt kontringsfotboll och i den 77:e minuten är det nära att det resulterar då Angelica Karlsson är igenom men Svedberg gör en klassräddning då hon dyker och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle få ett avgörande och det kändes föga rättvist. Efter ett ganska konstant HBK tryck så kommer en omställning från DIF där Moa Kyhlén snyggt hittar in i boxen med ett bra pass till en fristående Karlsson som tar revansch på Svedberg och fastställer slutresultatet till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är så typiskt oss på något sätt att förlora en sådan här match. Vi gör så mycket som är bra där ute, men marginalerna är inte på vår sida. Tjejerna gör en bra match och det är kul att se de tre nya spelarna som är med idag att dem tar för sig, summerar Simon.


Härnevi BK – Danmarks IF 2 1-2 (1-1)

Målen: 1-0 (20) Tammy Silverlycka, 1-1 (35) Vilma Wiberg, 1-2 (80) Angelica Karlsson.

Spelarbetyg HBK:


Jennifer Björklund


Louise Söderling


Nathalie Hjälm/Tea Hellberg

Övriga resultat & tabell >>>

 

One Response to Rånet på Härnevi IP!

Lämna ett svar