Rånet i Bålsta Ishall!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC föll i Hockeytvåans 7:e omgång efter ett sekunddrama hemma mot SK Iron HC.

– Kanske den tyngsta förlusten denna säsong, eller det är den tyngsta, medger BHC-tränare Linus Lennerup.

Ja, det blev en tung kväll för BHC som var värda poäng sett till spel över dryga 36 minuter. Slutskedet av matchen blev till rena rånet, men det som händer innan är det som avgör den här matchen och inte under de sista 30 sekunderna.

I den först perioden är det ett lag på isen och att skotten kan vinnas av hemmalaget med 12-11 är för mig en gåta. Gästande SKI är näst intill överlägsna och redan efter 3,15 gör Arvid Sund 0-1 på en otagbar styrning och då hade hemmalagets burväktare – Richard Mutze redan svarat för en räcka fina parader innan baklänges målet. Kort därefter kommer även 0-2 och det görs i spel fem mot fyra där Albin Säteri prickskjuter in pucken i mål via ribbkrysset.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden kantas av virrigt spel utan puck och högoktaniga räddningar av Mutze, hemmalaget får helt enkelt inte ned farten på SKI. Offensivt har hemmalaget inget – absolut inget.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker inte perioden är så dålig. Vi gör en del saker som är bra därute, men visst vi spelar ängsligt och går inte dit som man borde mot SKI, medger BHC-tränaren.

Från ballerinor till Hockeyspelare!

Om man i den första perioden uppträde som ett gäng ballerinor så var det ett gäng hockeyspelare som tog isen i besittning efter 3,36 spelat av mellanakten då Arvid Sund prickat in 0-3. Nu lyfter hemmalaget och börjar ta för sig och ställer upp för varandra på isen.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger också ganska omgående resultat. 1-3 genom Dennis Von Walden efter bra förarbete av Kim Johansson och Jonathan Backman och 2-3 genom Johan ”The Machine” Andersson efter ett bra och hårt samarbete med Joakim Lundqvist.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget har sedan flertalet chanser att kvittera gästernas ledning,  men närmare än en dubbelchans för Anton Rasmussen i slottet kommer inte BHC.

– En riktigt bra period, kanske den bästa den här säsongen och kanske borde vi gjort något mål till. Bra jobb och vi står upp bättre, konstaterar Lennerup.

Den tredje och sista perioden är fortsatt bra för BHC. Hemmalaget sliter verkligen där ute och med 5,45 får man också betalt. Johan Lager gör ett hästjobb när han får fram pucken till Isac Sundqvist som med en smula tur får med sig pucken och kan via gästernas målvakt – Jesper Persson kvitterar till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det mycket BHC mot ett klart skärrat SKI som nu agerar ängsligt och hittar ingen rytm alls i spelet mot ett klart hetare BHC. En jättechans skapas dock med dryga halva sista perioden spelad då Joakim Queckfeldt har öppet läge framför mål, men Mutze gör en ny högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser ut att gå till övertid trots att BHC trycker på för ett avgörande. Med 30 sekunder kvar får SKI ned pucken djupt på hemmalaget som trots tre chanser att lyfta ut pucken tappar den och Arvid Sund kan i fritt läge avgöra med att prickskjuta in 3-4 med 18 sekunder kvar av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är påtagligt att vi är slitna i slutet av matchen och kanske inte fattar de där besluten man gör när man är piggare. Med tanke på hur matchen utvecklar sig så tycker jag vi är värda att vinna och killarna skall ha en eloge för hur de hanterar den här matchen, summerar BHC-tränaren.

Bålsta HC – SK Iron 3-4 (0-2,2-1,1-1)

Skott: 34-31 (12-11,10-6,12-14)

Period 1: 0-1 (03:15) Arvid Sund, 0-2 (05:23) Albin Säteri.
Period 2: 0-3 (23:36) Arvid Sund, 1-3 (27:02) Dennis Von Walden, 2-3 (27:28) Johan Andersson.
Period 3: 3-3 (45:45) Isac Sundqvist, 3-4 (59:42) Arvid Sund.

Utvisningar: 8min – 16min
Publik: 91

Spelarbetyg BHC


Richard Mutze


Johan Lager/ Jonathan Backman


Johan Andersson/Dennis Von Walden.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar