Rånade på toppmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: ESK fick aldrig chansen att spela om poängen hemma mot obesegrade tabellettan FC Arlanda.

Det blev aldrig den där förväntade toppmatchen och klang och jubelföreställningen som säkert många med mig förväntade sig. Tyvärr kom det istället att handla om något helt annat som också förstörde söndagseftermiddagen för många av oss.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela startar förtroende ingivande med två bra lag som verkligen ville gör match av det hela, men med dryga 20 minuter spelat var det roliga över.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då klev domartrion in och satte sig själva i centrum. Gästernas Anton Charbachi kommer sent in i en situation och kör över hemmakeepern Gustaf Persson. Domare Rani Amir väljer där och då att tappa matchen genom att inte ge en varning.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så råder det anarki på planen där spelare kommer undan med allt. Det hela resulterar tillslut med att Linus Zetterström, som fått massor av stryk under den här delen av matchen utan att Amir tar tag i det, tappar det och kapar Charbachi.

Foto: Kent Lundqvist

– Han får rött, men hur han får det köper jag aldrig. Han ger Linus gult och sedan kommer assisterande, som inte visste om det var gult eller rött, och det hela slutar med att Linus får utgå. För dåligt helt enkelt, menar ESK-tränaren Henrik Norrström.

Matchen har sedan länge tappats av domartrion och stämningen på planen är allt annat än där den skall vara i en match i toppen av serien, skall toppstriden få avgöras på det här sättet?

Foto: Kent Lundqvist

Innan halvtidsvilan så blir ytterligare en ESK-spelare påkörd stenhårt i ryggen utan att Amir delar ut ett kort. Halvleken stannar på 0-0 och det är påtagligt två missnöjda och irriterade lag som går till halvtidsvilan.

– Det är en svår match redan på förhand med 11 spelare och nu få göra den större delen med 10 blir såklart en mycket svår uppgift, konstaterar Norrström.

Inledningen av den andra halvleken går till gästerna som också tar ledningen med 1-0. Det är Daniel Aramesh som med en kanon upp i krysset som gör det snygga målet.

Foto: Kent Lundqvist

I den 50:e minuten blir det patetiskt. Gästernas Mykyta Khodakovski gör ett fantastiskt defensivt jobb och vinner boll, det hela slutar med att Amir blåser och delar ut en varning.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar dock bara någon minut så är det 0-2 efter att Aramesh gjort sitt andra mål i matchen. Ganska omgående så vaskar ESK fram sin chans att ta sig in i matchen igen då Patrick Lundemo är fri, men han skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så stänger gästerna matchen i minut 69:e då Khodakovski gör 0-3 efter ett riktigt fint anfall som avslutas mitt i boxen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle tillslut göra ett tröstmål och det är snyggt. På en frispark dundrar Joel Bernhardsson in 1-3 bakom en chanslös Milad Hanna.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock gästerna som fick sista ordet i matchen som slutar 1-5 efter att Muktar Ahmed de två avslutande målen på et uppgivet ESK.

Foto: Kent Lundqvist

– Tris att vi inte fick chansen att vinna den här matchen. Visst vi möter ett bra lag och grattis till dom som får med sig tre poäng, men som det blev kan vi inte vara annat än besvikna, avslutar Norrström

 


Enköpings SK – FC Arlanda 1-5 (0-0)

Målskytt ESK: Joel Bernhardsson.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar