Ramstark defensiv fällde avgörandet på Lådö!

Foto: Kent Lundqvist

Herrsexan: SK Elvan vann viktiga poäng hemma mot Fanna BK där defensiven fällde avgörandet.

– Vi gör en mycket bra match defensivt och det ger oss en skön och viktig seger, medger Elvan-tränaren Adam Danielsson.

– Vi gör mycket rätt men kommer inte till i den sista delen av offensiven, konstaterar FBK-tränaren William Thuuri.

Det blev en ganska svag inledning på derbyt där matchen inte riktigt fick något riktigt fäste. Det blev mer kamp och ett slag om mittfältet där inget lag var speciellt lyckosamma.

Foto: Kent Lundqvist

Med kvarten spelad så kommer matchen igång och det tack vare ett snyggt frisparksmål av hemmaspelaren Linus Nilsson som gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så öppnar sig matchen mer och med halvtimmen spelad är det FBK som vaskar fram en av få chanser, men i avslutsläget så får man ändå inte till det.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så är det FBK som har en bra frispark som hemmakeepern Jonas Pürkner räddar med svårigheter. Spelet vänder och Nilsson får en ny chans på frispark och slår den lika bra, men den här gången räddar FBK-keepern Tim Svensson till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Halvleken ser ut att sluta 1-0, men i sista minuten så kommer ett vådaskott som seglar ned på ribban och ut till en fristående Marcos Cruz som kan göra sitt första mål i Elvan-tröjan och det var 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

FBK kommer ut starkt i den andra halvleken och pressar på ett ramstarkt hemmaförsvar där trebackslinjen med Erik Kvernplassen – Linus Nilsson och Henrik Vilén är omutliga och håller rent.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så kommer en spelvändning. Bollen in från högerkanten och högst på bollen kommer säsongsdebuterande Karl Samuelsson som varit borta med knäskada och han nickar in 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

FBK jagar en reducering och förnyad kontakt, men Elvan är helt enkelt för bra defensivt för att det skall bli farligt. En chans skapas ur ingenting då ett inlägg studsar och far till ett avslut som tvingar Pürkner till en makalös reflexräddning.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är egentligen ingen bra match av oss, men vi är stabila defensivt och är effektiva när vi skapar de lägen vi har. Kul för Marcos & Kalle att de får göra mål, men den hr matchen vinner vi tack vare en bra defensiv och att vi sett över 90 minuter är tyngre och bättre, avslutar Danielsson.

– Vi är alldeles för trubbiga offensivt och har svårt mot deras defensiv. Vi får ha tålamod med det här unga gänget som är bra, men vi har inte haft marginalerna med oss så här långt, avslutar Thuuri.

SK Elvan – Fanna BK 3-0 (2-0)

Målet: 1-0 (15) Linus Nilsson, 2-0 (45) Marcos Cruz, 3-0 (51) Karl Samuelsson.

Gula Kort: 2-1
Publik: 10

Spelarbetyg:


Erik Kvernplassen SKE


Linus Nilsson SKE


Henrik Vilén SKE/Zuheib Bashir Omar FBK

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar